G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Examenele naţionale se vor derula cu prezenţă fizică, pentru a…

Sorin Cîmpeanu: Examenele naţionale se vor derula cu prezenţă fizică, pentru a se asigura relevanţa lor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că în urma consultărilor cu reprezentanţii elevilor, profesorilor şi părinţilor, s-a stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a se asigura relevanţa lor. „Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realităţile acestui an. Nu are niciun sens să negăm faptul că în educaţie au fost pierderi. Important este să identificăm corect acele pierderi”, a spus el, într-o intervenție la TVR.

 Consultaraea cu reprezentanţii elevilor,  ai personalului din învăţământ și ai părinţilor s-a desfășurat în urmă cu câteva zile, a transmis Cîmpeanu.

„Cu toţii au solicitat şi împreună am agreat că vom face tot posibilul ca examenele naţionale să se deruleze predictibil, la datele la care sunt planificate. Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale. Având deja două puncte fixe, este foarte posibil să fim nevoiţi să cedăm într-o altă parte, pentru că, dacă n-am ceda în nicio parte, ar fi ca şi cum am avea un an normal, în care nimic nu s-a întâmplat. Lucru în mod evident fals”, a subliniat ministrul Educaţiei.

El a adăugat că se poate flexibiliza tematica de examen: „Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realităţile acestui an. Nu are niciun sens să negăm faptul că în educaţie au fost pierderi. Important este să identificăm corect acele pierderi, să planificăm o tematică adecvată modului în care elevii au asimilat, şi nu modului în care profesorii au predat, pentru că de multe ori profesorii au predat, însă, fără să fie vina lor, au predat în faţa unor ecrane negre, deci nu avem un feedback, nu avem un raport real asupra a ceea ce au asimilat elevii. Această teamatică de examen va trebui să fie adaptată, nu este deloc simplu, dar vom face acest lucru, la ceea ce au asimilat elevii”.

Ministrul Educației a mai menţionat că de aceea este important un „diagnostic” al pierderilor elevilor, să existe simulări pentru a se şti cât şi unde au pierdut elevii.

Sursa Foto: Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Iar il ia gura pe dinainte… Nimeni nu stie cum vor arata cimitirele peste 2 luni, dar el stie ca va fi prezenta fizica peste 5…

 2. Era culmea sa se desfasoare din pat, on line!Mare anunt!

 3. Dar scoala nu ar trebui sa se desfășoare tot fizic, tot pentru relevanta?

 4. Cimpeanu se prefigureaza ca cel mai slab ministru al noului guvern. Da atatea declararii inutile si mai rau incurca lucrurile. Ar trebui sa anunte cum se vor desfasura orele/examenele abia in momentul cand stiu ceva sigur.

 5. Nu mi se pare corect !
  Vor fi dezavantajati copiii care au invatat pe tot parcursul celor 4 ani !
  Si pana la urma scoala e scoala indiferent de pandemie !
  Reveniti va !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.