G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu estimează că Bucureștiul poate ajunge la șase cazuri la mie…

Sorin Cîmpeanu estimează că Bucureștiul poate ajunge la șase cazuri la mie în a doua parte a lunii octombrie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este posibil ca în a doua jumătate a lunii octombrie, Capitala să atingă pragul de şase infectări cu COVID-19 la o mie de locuitori, moment în care toate şcolile vor trece în online, pentru zece zile. De asemenea, Cîmpeanu a declarat că profesorii au înţeles importanţa vaccinării, astfel că 60 la sută dintre cadrele didactice s-au imunizat, transmite News.ro.

”Astăzi, în Bucureşti avem 1.02 rata de infectare. La 1 august aveam 0,13, deci într-o lună am crescut de şase ori. Dacă nu înţelegem importanţa vaccinării, este posibil să ajungă, în a doua parte a lunii octombrie, Bucureştiul, la şase la mie. A nu se confunda atingerea pragului de şase la mie cu intrarea în carantină. Ar urma să stea 10 zile – două săptămâni, în online. Aşa a fost şi în valul 3. (…) Există în ordinul comun o prevedere care spune că se ia în calcul rata de infectare a fiecărei zile de vineri. Şi este valabil scenariul acesta stabilit pentru întreaga săptămână. Dacă într-o zi de vineri vom avea 5,99 la mie, toate şcolile vor fi cu prezenţă fizică, chiar dacă luni, marţi, miercuri se ajunge la 6.01 – 6,05. Sunt praguri stabilite de INSP, Ministerul Sănătăţii, CNSU, rata de 6 la mie, ca referinţă. Autorităţile statului şi-au asumat răspunderea de 6 la mie ca rată de referinţă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24, duminică seara.

Ministrul Educaţiei a declarat că o persoană din fiecare şcoală organizează întâlniri între părinţi şi reprezentanţi DSP pentru a li se explica importanţa vaccinării copiilor.

”Am cerut o listă cu persoana desemnată la nivelul fiecărei şcoli pentru siguranţa sanitară şi facilitarea întâlnirilor interactive între părinți şi DSP. Aceste discuţii au început să aibă loc şi vor fi susţinute până în 13 septembrie şi după 13 septembrie. E vorba de o informare pentru a-şi exprima părinţii un acord informal asupra vaccinării”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat dacă un profesor nevaccinat mai poate preda fizic, ministrul Educaţiei a declarat că profesorii s-au imunizat în proporţie de 60%.

”Nu avem niciun fel de diferenţiere între profesorii vaccinaţi şi nevaccinaţi. Profesorii sunt categoria socio-profesională care a înţeles importanţa vaccinării. Procentul la ultima interogare a fost de peste 60 la sută. Numărul în valoare absolută a fost de peste 185.000. Am lansat o nouă interogare a sistemului în urmă cu câteva zile, cei din învăţământul preuniversitar au revenit la şcoală din 1 septembrie şi răspund la acest chestionar, eşti vaccinat sau nu eşti vaccinat. De asemenea, cei din învăţământul universitar urmează să răspundă. Termenul este 8 septembrie pentru actualizarea acestui procent de 60%”, a completat Cîmpeanu.

sursa foto: World Vision Romania

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Genul asta de afirmații „optimiste” denota caracterul ticălos al ministerului educației, hiperpolitizat si responsabil pentru semianalfabeții pe care ii produce in formatul „fata in fata”…

  Tulpina e mult mai virulenta si masurile mult mai relaxate… De unde optimismul traseistului?

  • Exact! INSP afirma ca vom aveam 4000 de internari(ATI, spitalizări) la sfârșitul lunii, in cel mai rau scenariu. In 2 zile o sa avem 4000, cu 3 săptămâni mai devreme decât data estimată.

 2. La tulpina de anul trecut 3 la mie a blocat spitalele și ATI-ul. La o tulpină de două ori mai contagioasă oare ce se întâmplă. Atunci au fost comasate vacanțele iar clasele terminale au intrat în online. Până a trecut vârful. Acum la 6 la mie pe un sfert de țară se va sta pe trotuarul din fața spitalului cu tubul de oxigen la gură.

 3. Anul trecut, pe 16 octombrie (după alegerile locale de la sfârșitul lunii septembrie), s-a impus masca in TOATE spațiile libere, inclusiv când ești singur pe strada, ca virusul pândește pe după copaci.

  Hai sa vedem anul asta, după marile alegeri de pe 25 septembrie.

 4. Ia sa ia copilul tau „gripa19” si sa ne spui cum a fost. Iti doresc succes in acest sens!

 5. @ion
  Sper ca esti vaccinat..si tu si plozii tai..ar fi pacat sa se piardă gene..cu asemenea iq …lasă dracu tara asta la wc in fundul curtii..si gusta progresul in tari unde iei wax lunar…ai de unde alege..unii au ajuns la d4

 6. 6 la mie este calamitate nationala.
  Este un mister cum s-a luat dupa mintea lui Campeanu ministrul sanatatii, de a acceptat ca elevii sa circule in plina calamitate, cu mijloacele aglomerate de transport in comun si sa se ingramadeasca in banci, 30 in clasa.

 7. Iar se raporteaza persoanele care stau in chirie (care duc populația din capitală la 4 milioane) la totalul persoanelor cu domiciliul in București (1,8 milioane)?

 8. Esti cumva medic? Tu te auzi ce debitezi?

 9. Unde este eficienta vaccinului în tari precum Israel sau Islanda? Cum este posibil sa cumperi 120 de milioane de doze care expira în 6 luni?