G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu, despre acuzaţiile de plagiat: Obiectivul principal este blocarea legilor educaţiei…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu, despre acuzaţiile de plagiat: Obiectivul principal este blocarea legilor educaţiei / Astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educaţiei care sunt de interes pentru milioane de copii nu mă pot influenţa

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că „obiectivul principal” al acuzaţiilor de plagiat la adresa sa este ‘blocarea legilor educaţiei’.

„Am înţeles că obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educaţiei. Eu fac un anunţ: legile educaţiei îşi vor continua parcursul firesc, legal spre procesul de adoptare. Astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educaţiei care sunt de interes pentru milioane de copii nu mă pot influenţa chiar dacă sunt abordări punctuale personale”, a afirmat, luni, ministrul Educaţiei.

Jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat, luni, pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că ar fi plagiat un curs universitar şi şi-a fi „însuşit fraudulos şi paternitatea” mai multor capitole semnate anterior de alţi autori.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și-a însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 – ca al patrulea autor – nouă pagini dintr-un curs universitar, conform unei investigații semnată de Emilia Șercan în PressOne.

În 2006, Cîmpeanu a reprodus în toate privințele, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori: ca structură, ca text, ca imagini, ca date prezentate în tabele; în privința titlurilor, contribuția din 2006 a autorului Sorin Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate, cu doar șase ani în urmă, de alți autori, se mai arată în investigație.

Dacă legea învățământului superior promovată de Sorin Cîmpeanu ar intra în vigoare, fapta sa de plagiat din 2006 ar fi prescrisă încă din 2009 – alături de toate faptele similare, comise până în 2019, de toți cei care și-au clădit carierele universitare prin fraudă academică.

„Numim tipologic un astfel de personaj «fraudeur»”, spune prof. Marian Popescu, membru în board-ul unui institut din Geneva specializat în studiul fraudei și plagiatului academic.

Investigația completă pe PressOne

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Tampeanu a uitat sa secretizeze cartile plagiate (asa cum a facut cu doctoratul plagiat) si a fost prins din nou la furat.
  Iar cand a fost prins a bagat o mitocanie je.goasa, ca vrea cineva sa blocheze por.cariile de legi ale educatiei de bune ce sunt! 😀
  Bre, lasa diversiunile, e o mare problema cand vrei sa-ti rezolvi problema plagiatelor personale cu ajutorul legilor lui Iohannis!

 2. Vrem să fie blocați HOȚII! Pe milioanele de copii vrem să îi ferim de HOȚI! DEMISIA!

 3. Asta a baut apa dupa ciocalau, nu poate munci din cauza DNA-ului.

 4. trebuie liniste in tara,avem inima slaba si ne speriem usor cand suntem la furat !

 5. Intr-o tara de hoti , e greu sa explici oamenilor de rand , de ce este grava coruptia si plagiatul.

 6. Ce tupeu are ministrul acesta… se auto-amnistiaza printr-o lege, chipurile, de dragul milioanelor de copii… Specialistul in „organizarea aplicarii udarilor prin picurare” hotaraste viitorul educatiei copiilor nostri… Rusine, ministrule Campeanu!

 7. De cand legea functioneaza retroactiv ?Cum adica plagiatull din 2006 se prescrie in 2009 pe o lege din 2022

  • E suficient sa treava in lege ca exista un termen de contestare de trei ani in orice astfel de verificare si cu asta basta.

   Vrei sa raportezi un plagiat din trecut? Toate institutiile abilitate cu verificare te trimit la plimbare. La fel si instanta de judecata, ca mai nou la doctorate plagiate numai N comisii de judecatori pot constata plagiatul. Ala pe care il poate constata orice copil trecut de clasa a IV-a, ca vede cu ochii lui zeci de pagini identice intre „mareata” lucrare de doctorat si o carte publicata cu mult timp inainte

 8. Furtul e furt. Nu conteaza cand a descoperit si in ce scop. Hotul tot hot ramane. Si fiind furt intellectual, hotul este lipsit de cea mai elementary valoare morala.

 9. N-are el nici o legătură cu educația. Doar cu furtul ideilor altora.

 10. Ok, sa plece, dar după ce trece legea. Legea este ok, adică e mai buna decât ce a fost pana acum. Profesorii sunt supărați pe el ca i-a pus nițel la treaba. PSD-ul vrea sa pape toate funcțiile, de asta conducerea lor cu 4 clase țipă “plagiat!”

  • Scrie in text ca una din prevederile noii legi este faptul ca toate acuzatiile de plagiat se prescriu in 3 ani de zile! Iar tie ti se pare legea „ok” ????

  • Ce e bun in legea aia? Ca genereaza o mie de cai pentru a scapa plagiatorii? Ca face din Evaluarea Nationala e verificare doar pentru „palmasi”, aia cu bani si resurse sarind peste ea, cu exemene „particulare” la colegiile nationale? Ca face din Bacalaureat o gluma sinistra, ca sa treaca absolut toata lumea, ca au ramas facultatile private fara clienti? Bacalaureat in care, de exemplu, testele de matematica devin unice, indiferent daca ai terminat mate-info intensiv, filologie sau vreun liceu tehnologic cu profil comercial? Iti dai seama ce efect va avea mizeria asta pe termen lung asupra aparatului matematic ce ar trebui sa fie dobandit in liceu de cei care vor sa practice in domeniile de genul cercetare, inginerie, informatica, finante sau economie?

   Legea aia e o tampenie sinistra impinsa din spate fara niciun studiu real si fara o consultare reala. Ministrul Campeanu ar trebui sa plece! Bine, si mai bine ar fi sa plece si ala de il tine in brate, marele meditator de fizica, ala cu 6 case. Ca ala e tartorul sef.

 11. De mult trebuiau analizate lucrarile lui Cimpeanu, teza lui tinuta la secret mai intai. Cu asta trebuia inceput de mult, de indata ce a fost numit ministru. N-are asta fata de universitar nicicum!

 12. – Deci frăţiware dacî nu furam io fura oricum alţii, de să fi-i fraier, şti ce zic? 😉

 13. Politicieni nostri nu stiu nici sa copieze . Urit din partea lor . Pe Cinpeanu mama lui la invatat sa fure ,nu sa munceasca cinstit .