G4Media.ro

Soprana Virginia Zeani s-a stins din viaţă la 97 de ani și…

Sursa foto: Facebook / Virginia Zeani

Soprana Virginia Zeani s-a stins din viaţă la 97 de ani și va fi înmormântată în satul natal din Mureș / A fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din Roma / Anul trecut a fost inclusă în OPERA America Hall of Fame

Celebra soprană Virginia Zeani, născută Zehan în 21 octombrie 1925, în localitatea mureşeană Solovăstru, una dintre cele mai mari soprane lirice ale lumii din anii ’50, ’60 şi ’70, cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din Roma, s-a stins din viaţă noaptea trecută, la vârsta de 97 de ani, ea exprimându-şi de-a lungul anilor dorinţa să fie adusă în satul natal pentru a se odihni alături de părinţii ei, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, Virginia Zeani a avut grijă să transmită mai departe cunoştinţele şi bogata sa experienţă artistică, precum şi modelul unui reper care este şi o să rămână multă vreme de acum extrem de greu de atins.

„Cred că noi, toţi, în mijlocul durerii provocate de această pierdere, ne mândrim cu moştenirea pe care ne-a lăsat-o doamna Virginia Zeani. Aşa cum şi-a exprimat public dorinţa, o aşteptăm acasă, la Solovastru, lângă părinţii domniei sale”, a arătat conducerea Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani”.

În toate interviurile sale, artista şi-a reafirmat dorul de casa părintească de la Solovăstru şi de priveliştea pe care o avea de pe prispa casei, cea mai dragă imagine fiind reprezentată de dealurile cu formă ciudată care se văd în stânga satului, însă decizia finală cu privire la locul de înhumare îi va aparţine fiului ei.

La împlinirea vârstei de 97 de ani, în 21 octombrie 2022, Virginia Zeani a fost inclusă în OPERA America Hall of Fame, alături de mari personalităţi ale operei mondiale.

Soprana Virginia Zeani a debutat în anul 1948, a avut o carieră internaţională de peste 30 de ani, a interpretat peste 60 de roluri diferite şi a cântat alături de marii tenori ai lumii, între care Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Beniamino Gigli sau Ferruccio Tagliavini.

Conducerea Primăriei comunei Solovăstru a început demersurile pentru eliberarea casei părinteşti a Virginiei Zeani, astfel încât, în câţiva ani, imobilul să poată deveni casă memorială.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce pacat ca asemenea valori nu au putut fi promovate, din cauza poluarii cu tot felul de nulitati. Nu am auzit niciodata de doamna Virginia Zeani, desi sunt de loc din jud. Mures.
    Odihneasca-se in pace!