G4Media.ro

SONDAJ Trei partide intră în Parlament în Republica Moldova, în caz de…

sursa foto: Facebook/ Maia Sandu

SONDAJ Trei partide intră în Parlament în Republica Moldova, în caz de anticipate: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Socialiștilor și Partidul Șor

În cazul alegerilor parlamentare anticipate, trei partide pot trece pragul electoral. Potrivit „INFOTAG”, acest lucru îl arată rezultatele unui studiu sociologic realizat de Magenta Consulting, la comanda Fundației Friedrich Naumann, prezentate luni, transmite Infotag.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 32% dintre respondenți ar fi pregătiți să voteze pentru partidul Acțiune și Solidaritate (nr. aflat la guvernare), 19% – pentru Partidul Socialiştilor și 15% pentru Partidul Şor. Restul n-ar trece pragul electoral de 5% (următorii pe listă sunt Partidul comuniștilor și Mișcarea alternativa națională – câte 4% fiecare). În același timp, 17% s-au declarat indeciși sau au spus că n-ar merge la vot.

În ceea ce privește alegerea primarului Chișinăului, 60% sunt dispuşi să voteze pentru actualul primar, Ion Ceban, 18% – pentru candidatul PAS, 8% – pentru un candidat independent, 4% – pentru candidatul din partea partidului Şor. 54% ar susține un candidat pro-european la funcția de primar al Chișinăului, 12% – unul pro-rus, iar pentru 32% nu contează orientarea candidatului.
Sondajul a fost realizat prin intervievarea a 1421 de respondenți, în perioada 11 ianuarie – 6 februarie. Marja de eroare este de 2,9%.

Sursa: Infotag/ Rador

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. nimic despre slide-ul din sondaj prezentat la conferinta, pe care scria ”trebuie sa vorbim cu clientul daca dam acest slide”????? :))))))

  2. nemtii de la fridrich naumann sponsorizeaza un anumit partid politic infiintat anul trecut, partid cvasiinexistent, de care nu a auzit nimeni. pe slide era cotat la 3%!!!!!!! desi nu are mai mult de 0,1%. e vorba de partidul cub.