G4Media.ro

SONDAJ Peste jumătate dintre candidaţii care au trimis CV-uri pentru angajare anul…

SONDAJ Peste jumătate dintre candidaţii care au trimis CV-uri pentru angajare anul acesta nu au primit feedback de la angajatori

Mai mult de jumătate dintre candidaţii care au aplicat anul acesta pentru un loc de muncă nu au primit feedback de la angajatori, iar aproape la fel de mulţi au declarat că nu vor mai aplica niciodată pentru companiile respective, arată un sondaj realizat de platforma de recrutare online eJobs, transmite Agerpres.

Conform datelor centralizate de eJobs, o treime dintre cei care au participat la studiul citat au spus că şi-au trimis CV-ul pentru 10-20 de joburi de la începutul anului şi până acum.

De asemenea, o pondere similară au aplicat pentru cel mult zece posturi, însă sunt şi candidaţi care au fost nevoiţi să aibă între 20 şi 40 de aplicări, mai mult de 40 de aplicări sau chiar peste 100.

În acelaşi timp, 7,3% dintre respondenţi au răspuns că şi-au trimis CV-ul pentru atât de multe poziţii încât nu-şi mai pot aminti un număr exact.

Potrivit sursei citate, dintre cei care au primit, totuşi, feedback de la angajatori, 23% susţin că răspunsul a venit în câteva zile de la aplicare, 12% într-o săptămână de la aplicare, 5% în două săptămâni şi 13% într-o lună de la aplicare.

„Resemnarea şi revolta sunt principalele două efecte pe care lipsa feedback-ului le are asupra candidaţilor. Astfel, aceştia spun că, deşi îi deranjează, au ajuns să se obişnuiască cu această situaţie şi să nu mai aibă aşteptări din partea angajatorilor sau că, dimpotrivă, vor spune mai departe, cunoscuţilor, despre experienţa avută”, se arată în cercetarea eJobs.

În timp ce neliniştea, demotivarea, resemnarea, furia sau nepăsarea reprezintă doar câteva dintre stările care îi încearcă pe cei care aplică, dar nu primesc, ulterior, niciun răspuns, doar 14% spun că acest lucru îi ambiţionează să îşi îmbunătăţească CV-ul sau felul în care aplică.

Pe de altă parte, atunci când primesc feedback de la angajatori, candidaţii se simt motivaţi, recunoscător, liniştiţi sau încurajaţi. Un candidat din zece (10%) declară că îşi doreşte un răspuns de la angajator doar dacă acesta este unul pozitiv.

Studiul eJobs a fost realizat în luna noiembrie, pe un eşantion de 1.143 de respondenţi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. In anii trecuti era mai rau, cred ca si 70-80% din candidati nu primeau raspuns la CV-ul trimis.
  In plus, mergeai la interviu si nu primeai niciun feedback. Asteptai cu saptamanile si nimic, nici pozitiv, nici negativ.

 2. Ca un angajator nu da nici un fel de feedback e de cacao, dar daca e sa fim sinceri, ridicol de multi candidati trimit aplicatii de toata jena. CV-uri sau scrisori de intentie infiorator de proaste, si asta de la oameni care au o educatie. Stim ca scoala nu ii invata cum sa pregateasca documentele astea, dar nici ei nu isi dau interesul sa se pregateasca. Sunt mii de resurse pe internet, dar romanul foloseste internetul doar pentru facebook si cele mai noi conspiratii. Deci in conditiile in care tu nu esti in stare sa imi trimiti un CV decent, de ce te-as cauta pentru interviu sau ce garantie am eu ca esti capabil sa produci ceva, sau macar sa inveti din mers sa produci ceva?

  • Raspunzi pentru ca asa e civilizat, chiar daca e cel mai agramat si prost cv primit!
   E ca la salut, te-a salutat cineva si tu intorci capul.

 3. Angajatorii nu isi permit sa trimita feedback pt ca orice poate fi interpretat ca baza pentru un proces de discriminare.

  • Bine, ai zis-o. Deci nu mai facem nimic, ca doar cine nu munceste nu greseste.
   Frumos gandesti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.