G4Media.ro

Sondaj Inscop: Peste două treimi dintre respondenți cred că România se îndreaptă…

sursa foto: Pexels.com

Sondaj Inscop: Peste două treimi dintre respondenți cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită / O posibilă reformă administrativă, aprobată de 60% din public

69,8% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită și doar 24,3% sunt de părere că lucrurile merg într-o direcție bună, arată un sondaj Inscop.

Întrebați ce cred despre situația generală din România, comparativ cu cea de acum 30 de ani, 54% dintre respondenți spun că este mai rea, 35,6% că este mai bună, 8,5% că este la fel, iar 1,9% nu răspund.

Sondajul Inscop introduce în premieră și tema reformei administrativ-teritoriale, o temă abandonată însă de coaliția de guvernare.

Astfel, 60,7% dintre români cred că o reformă administrativ-teritorială ar îmbunătăți calitatea serviciilor publice din România, în timp ce 31,9% sunt de părerea contrarie, iar 7,4% nu știu sau nu pot aprecia.

În condițiile în care reforma administrativ-teritorială ar putea cuprinde posibilitatea unificării/comasării unor localități, 60,8% dintre respondenți consideră că reforma administrativ teritorială ar putea îmbunătăți calitatea serviciilor publice din România. 35,3% sunt de părerea contrarie, iar 3,9% nu știu sau nu pot aprecia.

59,9% dintre respondenți declară că ar avea o părere bună despre posibilitatea înființării unor regiuni care să reunească mai multe județe, 34,4% că ar avea o părere proastă, iar 5,8% nu știu sau nu răspund.

Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat INSCOP Research la comanda thinktank-ului STRATEGIC Thinking Group. Datele au fost culese în perioada 23 mai- 14 iunie 2022 prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1500 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.53 %, la un grad de încredere de 95%.

Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Si tot psd si pnl vor fi primele partide.
  Că așa e românul…

  • De ce numai PSD și PNL ?
   Electoratul UDMR nu are aceiași vină ca și ceilalți . Îți reamintesc că UDMR fiind cea mai longevivă formațiune politică aflată la putere a avut aceleași păcate : corupție , incompetenta și rea voință ca și a aliaților .

 2. ADICA SE DUBLEAZA IAR NUMARUL DE LACUSTE DE PARTID ?
  SE DUBLEAZA IAR SLARIILE + SPORURILE + SINECURILE + PRIVILEGIILE ?

 3. 1.5 milioane de cetățeni ai țării trebuie sa se descurce cu salariul minim pe economie.
  Reforma administrativă nu ar schimba cu nimic discrepanțele sociale uriașe.

 4. 8sau6 regiuni cu tot atatia primari,prefecti,presedinti de consilii,e de ajuns!restul afara,la munca,ministerele golite,injumatatite,administratiile la fel!angajari masive la anaf si alte taxe,care sa isi faca treaba,digitalizare!