G4Media.ro

SONDAJ INSCOP 84% dintre participanții la sondaj declară că se simt mândri…

SONDAJ INSCOP 84% dintre participanții la sondaj declară că se simt mândri că sunt români/ Cum vede populația regimul comunist

Aproximativ 8 din 10 respondenți declară că se simt mândri că sunt români și totodată sunt de părere că România trebuie să protejeze drepturile minorităților pe teritorul său. Aproape două treimi din populație susțin Unirea României cu Republica Moldova și puțin peste jumătate dintre respondenți consideră că, în cazul ipotetic al unui asemenea eveniment, țara noastră ar deveni mai puternică, potrivit sondajului de opinie publică la nivel național, realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române,

84% dintre participanții la sondaj declară că se simt mândri că sunt români, în timp ce 10,4% afirmă contrariul. 5,6% nu știu sau nu răspund.

Chestionați cu privire la cunoașterea limbii române, 94,8% dintre cei respondenți sunt de părere că acest aspect trebuie să fie o obligație pentru orice cetățean român, 3,7% afirmă contrariul, iar 1,5% nu știu sau nu răspund.

62,2% dintre cei intervievați apreciază că au o bună cunoaștere a istoriei românilor, în timp ce 34% consideră că nu cunosc suficient de bine acest subiect. Procentul non-răspunsurilor este de 3,8%.

80,3% dintre respondenți sunt de părere că România trebuie să protejeze drepturile minorităților naționale de pe teritoriul său, 9,9% au o opinie contrară. 9,8% nu știu sau nu răspund.

65,1% sustin Unirea Romaniei cu Republica Moldova, iar 22% se opun. 12,9% este procentul non-răspunsurilor.

În cazul ipotetic al unirii României cu Republica Moldova, 53,6% dintre cei intervievați consideră că țara noastră ar deveni mai puternică, iar 23,1% că ar deveni mai slabă. 23,2% nu știu sau nu răspund.

Părerile privind regimul comunist sunt împărțite. 27,2% consideră că regimul comunist a făcut mai mult bine Romaniei, 29,6% că a facut mai mult rău țării, în timp ce 34,3% aleg varianta de răspuns ”Lucrurile sunt mai complicate. Comunismul din anii 50 este una, cel din vremea lui Ceauşescu este cu totul altceva”. Procentul non-răspunsurilor este 8,9%.

În perioada următoare, INSCOP Research anunță că va da publicității date cu privire la percepția românilor asupra securității naționale, politicii externe, băncilor, Bisericii și consumului cultural.

NOTA. Sondajul de opinie publică la nivel național a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române.

Datele sondajului de opinie au fost culese la nivel național în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019. Volumul eșantionului a fost de 1050 persoane și este reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor în toate județele României și în sectoarele Municipiului București. Eșantionul de tip multi-stratificat, probabilistic a fost validat pe baza datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică.

Descarca prezentarea grafică a sondajului INSCOP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Mandria e primul semn al prostiei dar poate fi vorba si de ticalosie. Numai popoarele barbare din vremurile intunecate ale istoriei se mandreau pentru orgiile, crimele si talhariile savarsite.

 2. Intai sa ne facem curatenie in curte, sa avem un Parlament compus din oameni cinstiti, nu mizerii PSD/ALDE/UDMR si sa avem si un guvern cinstit.

  Apoi putem vorbi de unirea cu Moldova.

 3. 65% vor sa ne unim cu Moldova? Dar ce, am rezolvat toate problemele de pe lumea asta ca sa ne mai luam alta MAAAARE de tot in plus?

  Ar trebui suspendate si cetateniile astea pe care le obtin pe banda rulanta, ca tot un fel de unire e si aia.

  • Păi hai propune tu atunci să renunțăm la Moldova și Oltenia, ca să rezolvăm din problemele pe care le avem.
   Ești doar ignorant?… Sau…

 4. Ăia 27% sunt foști securiști , milițieni și alte Javre ceaușiste.Sunt mândrii de Mârlănia și Prostia lor.

 5. Mândri că ești român? Prietene, întâi trebuie să fii mândru cu ce ai realizat în viață. De ce ai fi tu mai mândru că un spaniol sau francez?