G4Media.ro

SONDAJ Cum petrec românii de Ziua Națională: 41% se uită la paradă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

SONDAJ Cum petrec românii de Ziua Națională: 41% se uită la paradă la televizor / 30% participă la demonstrații și concerte / 14% consideră că sărbătorirea zilei prin mâncăruri tradiționale românești este mai importantă

Un studiu realizat de Cult Research arată că majoritatea românilor (41%) preferă să urmărească parade și evenimente la televizor, în timp ce 30% aleg să participe la aceste evenimente, cum ar fi parade, demonstrații și concerte în zona lor. Aceste activități au apărut, în cercetare, drept cele mai populare modalități de a comemora Ziua Națională a României, se arată într-un comunicat al companiei transmis G4Media.ro

Paul Acatrini, Managing Partner & Research Director Cult Research,spune despre rezultatele studiului: „Cercetarea noastră oferă o privire realistă asupra modului în care românii sărbătoresc Ziua Națională. Diferențele generaționale sunt relevante în ceea ce privește gradul de activism public al categoriilor demografice. Generațiile mai tinere caută în mod activ implicarea în evenimente comunitare, indicând o dorință puternică de conectare și implicare. Aceste rezultate pot ajuta la conturarea viitoarelor sărbători in unele mai inclusive și mai atractive pentru toate categoriile de public.”

Studiul a relevat diferențe între grupurile de vârstă în abordarea lor de a sărbători ziua națională. Persoanele mai tinere cu vârsta sub 35 de ani au arătat o înclinație mai mare către participarea directă la evenimente culturale locale, indicând o dorință mai mare de a fi implicați și conectați la comunitatea lor. Pe de altă parte, persoanele cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani au fost mai înclinate să urmărească parade și evenimente la televizor, reflectând o preferință pentru confortul caselor lor, menținând totuși o conexiune cu evenimentele naționale.

Aceste constatări demonstrează că pentru persoanele mai tinere, voluntariatul și sprijinirea comunității, precum și participarea la evenimente locale, au o importanță mai mare în comparație cu grupurile de vârstă mai înaintate.

Analiza mai dezvăluie că bărbații sunt mai predispuși să participe la evenimentele locale oficiale decât femeile. Părinții vor participa, de asemenea, mai mult la aceste evenimente în comparație cu cei fără copii, în timp ce persoanele fără copii sunt mai susceptibile să urmărească parade și demonstrații la televizor.

Studiul a evidențiat, de asemenea, aspectele simbolice asociate de români cu Ziua Națională. Petrecerea timpului cu familia a apărut ca aspectul cel mai important pentru 35% dintre români, urmat îndeaproape de oportunitatea de a reflecta asupra istoriei națiunii și a semnificației acesteia (32%), precum și de cinstire a eroilor și personalităților istorice (32%).

În plus, 25% dintre respondenți au subliniat importanța participării la evenimentele locale organizate cu această ocazie, în timp ce 14% au considerat că sărbătorirea zilei prin mâncăruri tradiționale românești este mai importantă.

„Sarbatorile de 1 decembrie marcheaza inca o oportunitate a romanilor de a sta alaturi de cei dragi dar si de a urmari evenimentele televizate cu defilarea militara, armata fiind una dintre cele mai credibile si apreciate insitutii din Romania, adaugă Alexandru Zodieru, Managing Partner & General Director Cult Research

Acest studiu s-a desfășurat online, prin intermediul CultIO, care oferă acces la un panel de peste 40.000 respondenți. Eșantionul a fost format din persoane cu vârste cuprinse între 18 – 55 de ani, din mediul urban, cu acces la Internet. Pentru mai multe informații despre Cult Research și studiile sale, vă rugăm să vizitați www.cultresearch.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...