G4Media.ro

Sondaj Avangarde: Românii nu simt ieftinirea alimentelor de bază. Doar 18% dintre…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sondaj Avangarde: Românii nu simt ieftinirea alimentelor de bază. Doar 18% dintre cei chestionați au spus că au resimțit ieftinirile

Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la comanda Digi24, marea majoritate a românilor nu simt scăderea prețurilor alimentelor de bază.  Doar 18% dintre aceștia au spus că au resimțit ieftinirile, în timp ce 73% au spus că nu, relatează digi24.ro

Sondajul, realizat în perioada 9-11 august, arată că ieftinirile anunțate de Guvern și de Consiliul Concurenței nu prea au fost resimțite și în buzunarul românilor. În cazul celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani procentele sunt asemănătoare, 74% afirmă că nu au resimțit ieftinirile, în timp ce 19% spun că au cumpărat alimente de bază la prețuri mai mici. Procentul celor care au făcut economii după ieftiniri crește în rândul celor care au vârsta cuprinsă între 31 și 60 de ani.

Ce măsuri cred românii că ar trebui să ia Guvernul pentru a acoperi deficitul Potrivit sondajului Avangarde, peste 50% dintre români sunt de părere că Guvernul ar trebui să reducă numărul bugetarilor pentru a acoperi deficitul. 32% sunt de părere că bani în plus ar putea veni din supraimpozitarea marilor companii.

Procentul celor care cred că ar trebui dați afară bugetari scade în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. 6% dintre aceștia cred că o soluție ar fi un împrumut de la Fondul Monetar Internațional, în timp ce nimeni nu susține majorarea taxelor și impozitelor.

În rândul cetățenilor cu vârsta între 31 și 60 de ani, precum și a celor peste 61 de ani, principala soluție pentru reducerea deficitului este reducerea numărului bugetarilor, relatează digi24.ro

Sondajul a fost realizat la comanda Digi24, în perioada 9-11 august, prin telefon, la întrebări răspunzând 880 de oameni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „Marea majoritate” nu conteaza pentru majoritate. Ce spune „media majoritate” sau chiar „majoritatea”?
    In alta ordine de idei, despre tinerii care nu cred ca trebuie „umblat” la bugetari, este clar unde sunt angajati, isi asteapta pensia ce se cuvine la +45.
    Succesuri super-mega-maximale!

  2. Pensi speciale, asta simt românii, bugetul este varza din cauza pensiilor speciale, Viitorul României e pus în pericol, asta simt românii.

  3. Chestionarul are un viciu metodologic privind continutul intrebarii „preturile alimentelor de baza au scazut cu 34%{…} sustine Consiliul Concurentei. Ati resimtit aceste ieftiniri la raft?”, deoarece nu (re)aminteste subiectilor exact cele 14 grupe de produse, precum si faptul ca achizitiile privesc retelele de retail, nu piete, magazine satesti, minimarketuri etc. Multi respondenti nu au cunoscut exact produsele vizate in interventia guvernamentala, raspunsurile lor referindu-se la categoriile de produse in general. Intr-adevar, multe/majoritatea dintre sortimentele nevizate de scadere s-au scumpit, creand astfel impresia ca nu au scazut preturile nici la segmentul ingust de produse referentiale..
    Personal pot confirma ca, pentru lapte si pui, preturile s-au redus semnificativ in toate spatiile urbane ale marilor retaileri , de la hiper la cele de proximitate.