G4Media.ro

Soluție siciliană pentru distanțarea la clasă: băncile să fie tăiate cu fierăstrăul,…

Foto: Freepik.com

Soluție siciliană pentru distanțarea la clasă: băncile să fie tăiate cu fierăstrăul, până vin cele promise de guvern

Autoritățile din unele regiuni italiene nu au încredere că planurile extinse ale guvernului de la Roma privind începutul noului an școlar se vor desfășura conform planului. CNN dă exemplul unei licitații pentru achiziția de bănci cu un singur loc, destinate dotării școlilor așa încât, în clase, să poată fi asigurată distanțarea fizică. În Sicilia, potrivit sursei citate, principalul responsabil cu amenajarea școlilor nu crede că licitația se va termina la timp și oferă contrasoluția: fierăstrăul.

CNN amintește că, în iulie, Ministerul italian al Educației a lansat o licitație pentru achiziția a 3 milioane de bănci cu un singur loc. O decizie este așteptată în curând, așa încât băncile să fie livrate până pe 8 septembrie și să fie montate până la mijlocul lunii viitoare, când începe școala.

Dar, potrivit sursei citate, unele regiuni nu au încredere că băncile vor fi disponibile la timp, așa că încearcă să rezolve singure problema. Este citat în acest sens Adelfio Cardinale, responsabil cu aceste acțiuni în școlile din Sicilia, care a spus pentru platforma de informații din invățământ Orizzonte Scuola: “Ipoteza este să tăiem băncile cu fierăstrăul, dacă sunt făcute din lemn, sau să le separăm” dacă sunt făcute din altceva.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. O solutie foarte practica.
    Dai de lucru la tamplarii satului (sau atelierelor mici) si totodata rezolvi problema depozitarii.
    Daca vine bancile noi, de o singura persoana, ce faci cu bancile vechi de 2 sau 4 persoane?
    Le scoti afara undeva in spatele scolii, le acoperi cu cateva folii de nylon iar la primavara nu mai sunt bune nici ca lemn de foc.

  2. @Laura Coman _ „O solutie foarte practica.”

    Doar că jumătățile de bancă nu pot sta pe două picioare, iar pentru a le tăia, monta picioare, finisa, se consumă ceva mai puțin material, der efortul este același cu al construirii unora noi de o persoană. …Ceea ce nu reprezintă o soluție practică, ci una care atrage atenția publicului și autorităților.