G4Media.ro

Soluția Guvernului Dăncilă la titularizarea pe 253 este tot neconstituțională, susține fostul…

Soluția Guvernului Dăncilă la titularizarea pe 253 este tot neconstituțională, susține fostul secretar de stat Ispas: “mită electorală pentru cei 16.000 de profesori”

“Oricine poate ataca în instanță contractele încheiate pe 253, pentru nulitate absolută”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul secretar de stat pe preuniversitar Gabriel Ispas. În ceea ce privește soluția găsită de Guvernul Dăncilă prin OUG-ul de miercuri, Ispas atrage atenția că executivul “propune o soluție la fel de neconstituțională ca cea de dinainte”. Este “o totală dorință de mită electorală pentru cei 16.000 de profesori”, a declarat Ispas.

“Titularizarea pe 253” este angajarea profesorilor, pe baza notelor de la examenele din ultimii 6 ani, și nu pe baza examenului de titularizare din acel an. Curtea Constituțională a declarat în iulie 2018 că acest tip de angajare este neconstituțional, reprezentând “o modalitate ‘paralelă’” cu examenul anual de obținere a unui post în școală. Guvernul Dăncilă a aprobat miercuri, 3 aprilie 2019, o ordonanță de urgență care transformă contractele de până acum în contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. pentru prosti, nesimtiti, necalificati, semianalfabeti, rude si relatii tot timpul se gasesc portite de marire in rromania. singura portita a omului onest, profesionist si supercalificat este doar emigrarea.

  2. Așa ajung să predea in Învățământ tot felul de specimene care nu au ce căuta acolo.

  3. Functionarul bugetar care accepta mita electorala in diversele ei forme este o secatura si o capusa ordinara pe corpul social sanatos al poporului roman .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.