G4Media.ro

Solidarizare fără precedent a Facultăților de Drept de la Cluj, Iași și…

Solidarizare fără precedent a Facultăților de Drept de la Cluj, Iași și Sibiu cu decizia Universității din București de a-i exmatricula pe cei 45 de studenți “care au fraudat mai multe examene”

Gest de solidarizare fără precedent făcut de Facultățile de Drept din trei mari centre universitare, cu decizia de astăzi a Universității din București de a exmatriculat 45 de studenți de la Drept “care au fraudat mai multe examene”. Facultățile de profil din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universității Lucian Blaga din Sibiu au emis 3 poziții prin care își exprimă “solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă.”

„Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu, membră a Hexagonului Facultăților de Drept, își exprimă solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă”, anunță instituția de învățământ superior de la Sibiu.

„Suntem pe deplin angajați în protejarea corectitudinii formelor de evaluare și asumarea consecințelor încălcării acesteia. Exprimăm deplina solidaritate cu demersurile menite să protejeze valorile ante-menționate”, a transmis Facultatea de Drept a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. solidari cu hoția încă de pe băncile școlii.

  • Lol… Analfabet functional ^^. Ai înțeles textul? E vorba de solidaritate cu decizia de a scăpa de hoți, nu invers. Vai de capul vostru.

  • pe cine faci, mă, analfabet?
   tu ai impresia ca ăștia’s singurii studenți care au fraudat examenele? probabil nu au mai cotizat suficient pt cine trebuie

  • atunci să vezi, nu la ăștia novici, care nu au reușit să învețe mersul spagii.

  • Doar USR s-a solidarizat cu hoții. Aia care strigau fără penali în piață

 2. Li s-a luat si lor de miticii regateni mafioti si agramati de la centru.

  • unde te-au atins „miticii regățeni” ? cum arată regățeanul plărău care ți-a babardit nevasta?

   pari un pensionar frustrat si sărac, Ioane, viața e prea scurtă și frumoasă, de ce să ne umplem de ură?

 3. Sunt curios daca s-a solidarizat si Tudorel, sau sta si le plange de mila exmatriculatilor…

 4. Pai si atunci de ce va mirati de decizia referitoare la 10 august, cand ei se simt solidari la hotie? Era retorica intrebarea. 🙂

  • @Moruzov – Alt deficient care nu a citit articolul (sau, si mai grav, l-a citit si nu l-a inteles)****

 5. Tudorel tu cum vezi lucrurile reformistule!

 6. Felicitări Facultăților ! Dar celelalte ? acolo e voie să furi ?

 7. Salut !
  Profetul, vede un satean, ca vrea sa taie un copac tanar, pe motiv, ca…
  nu face fructe.
  Atunci, i-a zis : nu-l taia, ma lasa-l in an, mai da-i o sansa !
  Asa si cu cei 45 de studenti! De unde le-a venit oare ideea sa copieze? cred ca din societatea in care traiesc, incepand cu presedintele, care, dovedit ca a obtinut o casa cu acte false, dar, nu da banii inapoi!
  Ati auzit cumva ,ca hexagonul ipocrit sa ia o pozitie publica ? Niet, ca, ne taie banii ! E plin folclorul studentesc de informatii ref la coruptia din sistemul
  universitar.
  Parerea mea :
  Acei studenti, nu trebuie exmatriculati !
  Trebuie trimisi la indreptare, pana la toamna, sa planteze arbori, cu casa, masa, unelte si chiar, bani de buzunar . Asa se proceda, prin anii 70, cand eram student la Politehnica din Bucuresti.
  Furatul, copiatul si toate nelegiuirile sunt si vor fi, cat lumea, dar , sa nu fim, asa, ditr-o data corecti, ca…toti suntem pacatosi

 8. Ce te faci cu ministrul care, in loc de diploma, a adus o adeverinta nestampilata ca a urmat un an la o facultate de peste hotare, dar i s-a echivalat intreaga facultate si masterul? El nu trebuie exmatriculat? Daca studentii ar fi fost in partidul acelui ministru, cu siguranta nu mai erau exmatriculati, ba din contra, erau promovati direct in ultimul an de studii.

 9. Aici nu este vorba de a elimina frauda si coruptia din societatea romaneasca. Este disproportionata reactia facultatii de drept si a oricui considera ca este corecta decizia lor, in conditiile in care pentru orice alt test/lucrare /examen la care se dovedeste ca s-a copiat, pedeapsa este anularea notarii la respectiva proba si reluarea examinarii. Asta este reglementat si asta trebuie respectst. Orice altceva este un abuz impotriva acelor tineri si e o regula retroactiva. Orice se reglementeaza este dinainte anuntat si se respecta intocmai. Practic, cine ar fi prins copiind la bacalaureat ar avea cei 4 ani de liceu anulati. Nu e corect si e disproportionat. Tocmai ca vorbim despre drept, ar trebui facute reguli, aduse la cunostinta tuturor, creat cadrul sa se respecte si daca nu, de aplica ce scrie in regulament. Nu, daca nu ne place, facem o vanatoare de vrajitoare si ii lapidam in piata publica pe post de exemplu si apoi schimbam legea. Nu e bine ce au facut, nu e corect, dar a copia la un examen la drept e la fel sau poate chiar mai putin rau, decat a copia la un examen la medicina sau la orice alt examen.. De soferi, de exemplu. Nu sunteti cu nimic mai integri judecand acum stramb si dictatorial, ci doar abuzivi. Acum, se poate anula doar rezultatul la examen, se reia examinarea, iar pe viitor se schimba regulamentul, se face public de la semnarea contractului intre facultate si student, dupa care se aplica intocmai, cu drepturi si obligatii, ca la orice contract. Pentru toti, inclusiv de catre facultate

  • De acord cu exmatricularea daca:procurorii,judecatorii au gresit intr-un dosar si s-a dovedit de cedo cei implicati sa piarda toate drepturile de pensie ,exclusi din barou,interzis dreptul de a profesa in justitie si plata daunelor,atunci ar fi corect.

 10. Studenții la drept au copiat (furat), platesc prin exmatriculare.
  De ce nu se aplica aceeași regula parlamentarilor care sunt dovediți că au furat fix în Parlamentul Romaniei, votând și pentru alți colegi ce lipsesc de la ședințe? De ce nu putem sa-i exmatriculăm pe același principiu? Pentru că ei fac legile pe care nu le respectă? E prea tarziu la 4 ani să-i exmatriculăm. Trebuie procedat ca la studenții la drept, fără să mai fie judecați, ești dovedit prin imagini filmate ca ai votat si pentru altul, out, AFARĂ din parlamentul Romaniei, fara judecată. De ce a furat amărâtul de student? Pentru că are exemple de la parlamentari, de la guvernanți și alti șmecheri din țara asta care au furat, fură si vor mai fura fara sa li se intample nimic. Peștele de la cap se-mpute dar se curăță de la coadă, după cum spune vechiul proverb.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.