G4Media.ro

„Solidaritatea Sanitară” cere testarea de urgenţă a cadrelor medicale intrate în contact…

„Solidaritatea Sanitară” cere testarea de urgenţă a cadrelor medicale intrate în contact cu suspecţi de COVID-19

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” solicită testarea de urgenţă a cadrelor medicale care au intrat în contact cu bolnavi confirmaţi cu COVID-19 şi cu suspecţi de coronavirus, se menţionează într-un comunicat al Federaţiei remis joi Agerpres.

De asemenea, organizaţia solicită testarea tuturor angajaţilor din sistemul sanitar.

„Federaţia ‘Solidaritatea Sanitară’ solicită modificarea urgentă a procedurilor de testare, în sensul testării de urgenţă a tuturor salariaţilor din sănătate care au intrat în contact cu persoane confirmate ca fiind infectate COVID 19, simptomatici şi asimptomatici şi care au intrat în contact cu persoane suspicionate COVID-19 sau care sunt contacţi ale unor persoane infectate, şi testarea tuturor salariaţilor din sănătate”, se precizează în comunicat.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” atrage atenţia că infectarea în masă a cadrelor medicale nu poate fi oprită în absenţa testării acestora.

„Deşi Preşedintele României a solicitat public autorităţilor să testeze cu prioritate salariaţii din Sănătate, în condiţiile în care absenţa testării a generat tragedia de la Spitalul Judeţean Suceava, contaminând de-a valma salariaţi şi pacienţi, în contextul în care spitalele publice se închid unul după altul din cauza contaminării în masă a salariaţilor, ce nu poate fi întreruptă în absenţa testării,
în timp ce ministrul Sănătăţii anunţă testarea în masă a tuturor locuitorilor din Bucureşti iar secretarii de stat din acelaşi minister vorbesc de testarea în masă în toate aglomerările urbane, autorităţile statului menţin în continuare procedurile care au generat acest dezastru, refuzând testarea salariaţilor care au intrat în contact cu pacienţi şi/sau persoane confirmate ca fiind infectate COVID-19”, se precizează în comunicat.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” menţionează că pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) există Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) şi Algoritmul de testare pentru COVID-19, internare şi externare, care prevăd în mod expres că testarea COVID-19 se face doar la personalul medico-sanitar simptomatic şi că nu se face testarea personalului medico-sanitar contact asimptomatic al unui caz confirmat.

„În forma iniţială a Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) era prevăzută testarea tuturor salariaţilor contacţi, simptomatici şi asimptomatici. Această situaţie ne întăreşte suspiciunea existenţei unei intenţii ascunse a guvernanţilor de a practica imunizarea forţată a salariaţilor din Sănătate, prin încălcarea dreptului acestora la protecţia sănătăţii şi a securităţii în muncă. Federaţia ‘Solidaritatea Sanitară’ respinge categoric o astfel de procedură, ea încălcând în mod grav drepturile fundamentale ale salariaţilor şi ale membrilor familiilor acestora”, se menţionează în comunicat.

Sursa foto: Ziarul Incomod

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. huooo, la urma saracilor, unde va bagati .. intai Orban – fara simptome, Chirica – fara simptome, Flutur – fara simptome … ca na ei „e” liderii iubiti, ce ne-am face fara ei … mai urmeaza tot PSD/PNL/ALDE si tot PARLAMENTUL/GUVERNUL/POLUITRUCII/AMANTELE/toti sefuletzii si sefutzii si sefuletzele si sefutzele de prin tot felul de structuri …
  (fara USR care se pare ca sunt singurii din toata politica care au sufiecient creier si au inteles care e rolul testelor)

  • as sugera ca tot sistemul medical sa fie testat, daca este curaj .. sa ne dam seama de adevarata marime a dezastrului „manageriat” de managerii de spitale numiti politici si DSP/PSD

 2. Pai din cate se pare nu numai cei ce intra in contact direct trebuie testati ,trebuie testati toti medicii din spitalele unde a fost un caz de corona .
  Sistemul e praf si pulbere ,nu invatam nimic de la altii stam cu coada de sus de orgoliosi ce suntem.

 3. Iar pe străzile din București, Roșia Montană și Dâmbovicioara, angajații firmele subcontractate de Primăria S6 pentru reabilitarea blocurilor muncesc nestingheriți, unii făcuseră pârghie și ridicau cred că o găleată cu kakat pe la sol până pe acoperișul blocului.

 4. Buna ziua!Cu ei trebuiau să înceapă de la primul caz!!!Era normal și logic ca cei care trebuie să te trateze și care sunt suprasolicitati,fiind depășiți de situatie,Să fie sănătoși!Acum trebuie verificați toți și,apoi regandite grupele operative!!Apoi,poliția,jandarmeria și armata(cei care sunt în acțiune!!!)Populația, pe măsură ce exista confirmarea că cei care tratează și supraveghează sunt în siguranță, și în funcție de aprovizionarea cu teste!!!Macar în ceasul 24 să ia măsurile care trebuie!!!Si nu mai dati exemplul usr-ul că dacă ar fi luat măsuri după Colectiv,ar fi fost măcar o legislație coerenta că să nu mai vorbim de completarea stocurilor de medicamente sau aparatură medicală..Va fi timp pentru decontarea greselilor,deocamdată trebuie însănătoșire în sistemul medical!!Avem nevoie de medici,asistente,laborante și personal auxiliar medical!!!Eforturile lor sunt supraomenesti de o lună de zile!MULTUMESC frumos tuturor celor implicati!!!

 5. Bănuiesc că dacă parlamentarii au fost testați rapid şi în număr mare se poate face la fel şi pentru medici, asistenți medicali etc. Şi aduceți-le echipamentele de care au nevoie. Că degeaba se testează acum dacă peste o oră intră în contact cu cineva încă neconfirmat.

  Cred că ăsta e momentul în care, cine mai vrea să plece s-o facă şi să vină cineva mai capabil şi mai curajos. Altfel, în ritmul de până acum, vom fi depăşiți şi va fi haos, cu tot cu armata pe astăzi.

  Aduceți, în pozițiile cheie, oameni capabili să conducă în momente de stres şi presiune. Sper să nu schimbăm săptămânal miniştri sau directori de instituții publice.

 6. Spitalul Militar Carol Davila este implicat in aceasta teribila lupta? Acolo sunt medicii MAPN, medicii militari, nu domnii militari (si nu politie militara) de patrulau ieri si erau aplaudati de rechizita lui Sergiu Nicolaescu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.