G4Media.ro

Slovacia suspendă importurile de cereale din Ucraina / Măsuri similare din Polonia…

Sursa foto: European Council

Slovacia suspendă importurile de cereale din Ucraina / Măsuri similare din Polonia și Ungaria, respinse de Comisia Europeană

Slovacia va suspenda temporar importurile de cereale şi de alte produse selectate din Ucraina, a transmis luni guvernul de la Bratislava, informează Reuters şi TASR, citate de Agerpres. Un grup de lucru interministerial se va întâlni în cursul zilei în acest scop.

Slovacia se alătură astfel Poloniei şi Ungariei, care au interzis în weekend importul de cereale din Ucraina.

Comisia Europeană a calificat aceste măsuri comerciale unilaterale drept inacceptabile.

Publicitate electorală

Potrivit TASR, afacerile fermierilor slovaci nu pot concura cu cerealele ieftine din Ucraina şi riscă să nu poată supravieţui. Ministerul Agriculturii a avertizat că a epuizat toate opţiunile juridice de a reglementa importurile din Ucraina şi a menţine în acelaşi timp ‘coridoarele solidarităţii’.

Acestea erau destinate iniţial pentru exporturile de cereale ucrainene spre ţări terţe, însă cantităţi mari au ajuns în silozuri europene, destabilizând piaţa în state UE.

‘Măsuri suplimentare, mai stricte, pentru a reglementa importurile de mărfuri din Ucraina trebuie să fie introduse la nivel guvernamental’, a subliniat ministerul, citat de Agerpres.

În urma descoperii de grâu contaminat importat din Ucraina săptămâna trecută, autorităţile slovace au interzis procesarea şi comercializarea de cereale ucrainene nu doar în lanţul alimentar, ci şi în cel furajer. De asemenea, au fost intensificate controalele la frontieră şi alte măsuri aferente.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Esti de pe alta planeta, prietene. Cum sa ajute cetatenii romani interzicand importul din Ucraina daca cerealele lor sunt mai ieftine? Adica te ajuta pe tine daca cumperi mai scump? Mars la scoala, rusnace

  2. Haurist bășit.

  3. În mod evident o coordonare de grup Vișegrad. Nu ne putem ralia pentru că nu ne-au ajutat cu Schengenul sancționând aspru Austria.