G4Media.ro

Situație dramatică la una dintre cele mai mari companii controlate de guvern:…

Situație dramatică la una dintre cele mai mari companii controlate de guvern: 80% din cei 24.000 de angajați ai Poștei Române au salarii nete de până în 1.700 de lei

Sindicaliştii din cadrul Poştei Române au organizat sâmbătă dimineață un miting de protest în faţa Guvernului, cu mii de poștași veniți din toată țara, întrucât sunt nemulţumiţi de salariile pe care le au şi de condiţiile de muncă.

Cristian Iancu, vicepreşedinte pentru poştă şi curierat din cadrul Blocului Naţional Sindical, a declarat pentru Agerpres că majoritatea angajaților companiei cu capital de stat au salarii sub 1.700 de lei.

„Oamenii sunt în primul rând nemulţumiţi de salarizare. 80% din angajaţii Poştei Române au salariul minim sau puţin peste, cu 100 de lei peste salariul minim. Sunt nemulţumiţi şi de condiţiile de muncă şi de lipsa infrastructurii IT în cadrul companiei. Creşterea preţurilor la energie, utilităţi, alimente şi toate produsele în general, coroborată cu salariile mici, i-a scos pe oameni în stradă”, a spus Iancu.

Potrivit acestuia, Poşta Română are 24.000 de angajaţi, din care circa 18.000 sunt membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).

Alt motiv al protestului este refuzul categoric al directorului general de a accepta orice negociere referitoare la majorări salariale pentru angajaţi, deşi au existat cereri din partea sindicatelor.

Salariaţii sunt nemulţumiţi de iniţiativele conducerii companiei de a elimina din contractul colectiv de muncă articolele prin care sunt protejate locurile de muncă şi drepturile salariaţilor. Aceste iniţiative reprezintă cel mai dur atac din ultimii 10 ani lansat de o conducere împotriva propriilor salariaţi, consideră aceştia. (Foto: Violeta Dinu / Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Mult 1700 la ce servicii ofera. Toata lumea se fereste de ei….

  • Compania Posta Romana trebuie desfiintata si re-valorificata.
   Nimeni nu-i va simti lipsa.
   Sunt 33 de ani de cand a crapat ceasca dar ei lucreaza la fel.
   Cred ca singurul lucru care a disparut e creionul chimic. Oare?
   Dar se mai utilizeaza hartia cu „indigou” pentru care s-a acceptat un pas tehnologic gigantic: imprimanta matriciala (cu ace) – un fel de dinozaur al biroticii.
   Te pomenesti ca pe la tara postasul inca mai are șaretă si cal. Sau macar bicicleta Tohan. Pe inventar

 2. Nu-i tine nimeni cu forta acolo. Daca sunt atat de performanti si nu taie frunza la caini sunt asteptati in mediul privat sa care mancare si sa duca colete.

 3. Dupa cum arata b@raglidinele astea stau la cafele toata ziua ci citesc Viva.

 4. Trebuia demult restructurată posta romană. Este imposibil ca un colet din SUA sa-mi ajungă in 5 zile, și un pachet in țara sa facă 6 zile. Asta arată eficientă, direct proporțională cu salariile.

 5. Dupa cum arata b@raglidinele astea stau la cafele toata ziua si completeaza rebus in grup.

 6. Dupa cum arata baraglidinele astea stau la cafele toata ziua si completeaza rebus in grup dar sunt revoltate ca primesc 1700.

 7. Ministrul PSD îngroapă Poșta Română. Orice încercare de reformă în poștă a fost împiedicată de sindicatul condus de PESEDE , după modelul Metrorex, RATB, COARNĂ la jandarmi etc, fostul șăf de sindicat Brătianu a ajuns Deputat PESEDE . Când datoriile au crescut la poștă, primministrul ( filo-Putin) PONTA A PLĂTIT DE LA STAT DATORIILE . Cu mafia comunistoidă marca bolșevism putinist promovata de indivizi din pesedeu NU SE VA FACE NICIODATĂ REFORMĂ ÎN INSTITUȚIILE PATRONATE DE STAT !!

 8. Cum masa posta română cu infrastructura aferenta cu logistica,mașini,spații, angajați etc etc au fost detronata de firmele de curierat care culmea sunt multe au pornit de la zero și culmea fac și profit?!?!? De ce ?!?!?

  • Conducerea statului și a companiilor de stat e catastrofală, coruptă, ticăloasă, pusă doar pe îmbogățire. Iar voi veți vota PSDNL din nou.

  • Hei tipule , au fost și alții la guvernare vezi 10 a lui Băsescu ….

 9. A fost frică mare să restructureze compania! Le-a plăcut liniștea!

 10. 24.000 de angajati ???

  Cati angajati au toate firmele de curierat din Romania la un loc? Cate produse, cate marfuri transporta ele? Si ce transporta Posta Romana de are 24.000 de angajati?

 11. Ar fi pacat sa faca posta romana concurenta firmelor de curierat.

  • Nu poti sa faci concurenta firmelor de curierat stand la ghiseu si asteptand sa vina ora inchiderii.
   Un client la 15 minute.
   Posta Romana are doar valoare imobiliara.
   PS
   Nimic despre salariile sefilor sau despre faptul ca liderii de sindicat sunt platiti „cu scoatere din productie”

 12. Pentru In apa se vede..se vede clar ca ai si gandirea
  o ai pe invers. In orice tara exista servicii de posta si acopera toate localitatile. Dar trebuie regandite activitatile si modul cum se impart. Apoi taiate salariile marilor sefi, prea mari si prea multi sefi. Valoarea imobiliara este redusa, ca terenuri si parteruri de blocuri, cladiri vechi.