G4Media.ro

Situație critică în unele dintre spitalele pentru coronavirus din Capitală: Matei Balș…

Situație critică în unele dintre spitalele pentru coronavirus din Capitală: Matei Balș și Victor Babeș, niciun loc liber la ATI COVID-19 / Marius Nasta, un loc liber

Niciun loc nu este liber la secțiile ATI COVID-19 la spitalele de linie I „Matei Balș” și „Victor Babeș” din Capitală. Situația este gravă și la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde mai este un singur loc liber. În toate cele trei unități medicale, în terapie intensivă sunt în total 34 de pacienți, scrie rohealthreview.ro.

”În acest moment toate cele 20 de paturi de la terapie intensivă sunt ocupate. Avem un potențial de extindere la 60 de paturi de ATI, dar nu avem personal. Este un deficit de personal de ATI în toată țara. Ar fi nevoie de un asistent de ATI la 2 paturi, un medic la 2-3 paturi și o infirmieră la cinci paturi. Și personalul acesta este pe tură. Noi trebuie să acoperim 24 de ore. Deci e nevoie de mai multe ture”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului ”Prof. Matei Balș”, pentru rohealthreview.ro și Sănătatea.TV.

Și dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș” din București, a declarat că toate paturile de la terapie intensivă din spital sunt ocupate:

Toate paturile din terapie intensivă din spitalul nostru sunt ocupate în acest moment. Sunt ocupate de câteva săptămâni bune. Avem 9 paturi în secția de terapie intensivă, așa sunt dotate toate spitalele de boli infecțioase din țară. (…) Toți acești 9 pacienți din terapie intensivă au o stare critică. (…) Din peste 2.500 de persoane internate în spital în decursul celor 3-4 luni de zile, toate cu COVID, în terapie au ajuns 10% dintre ele, poate chiar mai puțin. (…) Ventilatoarele sunt egale cu numărul de paturi și sunt toate funcționale”

”În Institutul Marius Nasta avem 6 paturi destinate terapiei intensive pentru pacienții cu COVID-19. Din acest total, cinci paturi sunt ocupate. Mai avem doar un pat liber. Însă pe secția COVID avem doi pacienți în stare gravă, ce pot necesita în orice moment transfer la terapie intensive. Secția de Terapie intensivă este una nouă, echipată, dar din păcate suntem la capacitate maximă. Avem un personal medical bine pregătit pentru asistarea pacientului cu afectiuni respiratorii, dar insuficient pentru afluxul de pacienți pe care l-am văzut în ultimele zile și cu care ne putem confrunta în perioada următoare din perspectiva COVID”, a declarat asist. univ. dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Potrivit rohealthreview.ro, locuri la terapie intensivă mai sunt la Spitalul Clinic Colentina și spitalul militar ROL 2.

Citește articolul integral pe rohealthreview.ro

450 noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 12.524 de teste prelucrate, iar alte 20 de decese au fost raportate. Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 27.746, iar numărul deceselor la 1.687.

237 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, cu 15 mai mulți decât ieri, potrivit datelor publicate joi de Grupul de comunicare strategică. Detalii aici

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. bagati relaxare cat de multa . adunari fara numar etc.

  • nu, o sa stam in casa cacati pe noi de frica

  • Presimt că dorinta-ti va fi îndeplinită curînd. Orban a discutat cu ăștia cu restaurantele și le-a zis că se rezolvă.
   Profit de ocazie pentru a oferi (serios!) cîteva sugestii tehnice simple. Asigurați o bună ventilare a aerului din incinta restaurantului și montati la aparatele de aer conditionat (la absorbție) canale de aer cu iluminare interioară cu ultraviolete. În felul ăsta nu va mai fi nici o deosebire față de terase, ba chiar va fi mai sigur. 🙂

 2. Grabiti-va fraților, doar un loc liberrrrr!

 3. Daaaa stim scenariul,sa fie panica .

 4. Alea doua sorosiste, care ies la rampa in fiecare an electoral, construiesc un „spital de oncologie”. In realitate, ele mimeaza constructia unei sectii. Cladirea costa mai putin decat salariile angajatilor din acea cladire pe un an.

  Iar vaca de Firea cerea deschiderea altor spitale pentru alte alea.

  • nici macar nu te straduiesti cand minti, postacule, mai cere o sticla de ulei de la Firea, cersetorule

  • paranghelia asta o plateste bil gheitz nu soros , esti dezinformat!

  • Poti sa te dai cu fundul de pamant cat vrei. Articolul de mai sus spune ca sunt 34 de paturi intr-o zona de cateva milioane de oameni (Bucurestiul nefiind responsabil doar cu pacientii din Bucuresti). Totul din LIPSA DE PERSONAL. Nimic din cauza de SPITAL ONCOLOGIC SOROSIST.

 5. – pai cred ca stirea este de fapt despre numarul infim la locuri, 34, raportat la populatia (ne)oficiala a bucurestiului.

  – si de fapt m-ar interesa ce masuri iau autoritatile (locale, guvernamentale) pentru a rezolva aceasta situatie.

  – dar, normal, e mai simplu sa nu vezi asta si sa il acuzi pe unul ca e platit in ruble, sa il etichetezi pe altul ca e prost…

 6. Legat de gripa spaniola este bine știut și dovedit, că atunci s-au intamplat două lucruri foarte ciudate.

  Primul: Cu această ocazie au murit oameni tineri si sănătoși in marea lor majoritate. Nu copii, bătrâni sau bolnavi. Până de curând a fost un mister greu de explicat pentru lumea medicală.
  Explicatia este următoarea: În 1917 s-a instituit vaccinarea obligatorie, mai ales pentru combatanții care mergeau pe front. Se făceau până la 17 vaccinuri odată, febra tifoida, febră galbenă, ciumă, holeră, dizenterie, tbc, etc., ca să-i apere pe soldați de toate bolile. Aparatul imunitar era in acest fel solicitat la maximum. Virusul gripal obișnuit, care a venit, si este astăzi cunoscut si descifrat, a declanșat la acești tineri vaccinați și hiperimunizați, un raspuns imun foarte puternic, însoțit de acea furtună citokinică, care la rândul ei determină evoluție gravă si exitus, prin coagulare intravasculara diseminata pluriorganică, edem pulmonar si sufocare.

  Al doilea fapt curios, este că valul doi care a urmat a secerat si mai multe vieți decât primul val. Acest lucru se explică prin faptul, că lumea a intrat în panică si s-a vaccinat de frică, iar această hiperimunizare cu furtuna citokinica care o însoțește când apare un agent patogen nou, le-a fost fatală.

  Se afirma de catre martori oculari (Eleanora McBean), că toți cei care nu s-au vaccinat au scăpat cu viață.
  Asta este lectia pe care trebuie s-o învățăm de la gripa spaniola.
  În loc să ne vaccinăm, mai bine sa întărim apărarea naturală cu care ne-a înzestrat Dumnezeu, printr-un stil de viață cât mai sănătos.

  https://m.facebook.com/sanatateautohtona/posts/488987947959134