G4Media.ro

„Situația rămâne tensionată, dar sub control” – Forțele Terestre ale Ucrainei, despre…

Sursa foot: ANATOLII STEPANOV / AFP

„Situația rămâne tensionată, dar sub control” – Forțele Terestre ale Ucrainei, despre situația din Bahmut

Comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sirski, care se află în zona orașului Bahmut din regiunea Donețk, unde au loc cele mai violente de pe front, afirmă că situația „rămâne tensionată, dar sub control”, potrivit BBC.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Forțelor Terestre ucrainene, „situația în direcția Bahmut rămâne tensionată, dar sub control”. „Inamicul nu încetează să încerce să străpungă apărarea noastră în apropierea orașului și își trimite acolo cele mai bune unități”, au precizat Forțele Armate ale Ucrainei.

Potrivit sursei citate, Bahmut este protejat de forțele a șase brigăzi ale Forțelor Armate ale Ucrainei și de alte forțe de apărare.

Bătălia pentru Bahmut se desfășoară de mai multe luni, dar a devenit cea mai intensă de pe linia frontului de la începutul anului. Forțele rusești au reușit să încercuiască orașul și avansează treptat, deși ritmul de înaintare a devenit și mai lent în ultimele săptămâni.

Experții occidentali și trupele ucrainene susțin că armata rusă suferă pierderi grele în apropiere de Bahmut, dar unele surse scriu că și trupele ucrainene pierd mulți militari aici.

Marți, Sirski a declarat că Ucraina încearcă să epuizeze și să provoace pierderi grele trupelor rusești care încearcă să captureze Bahmut.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...