G4Media.ro

Site-ul Parlamentului European a picat la câteva ore după ce a declarat…

Sursa Foto: G4Media.ro

Site-ul Parlamentului European a picat la câteva ore după ce a declarat Rusia ”stat sponsor al terorismului” / Atac cibernetic

Update 18.08: ”Atât poate un regim criminal: să amenințe și să atace pe oricine are sau își dorește libertate și democrație”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook cu referire la Rusia.

Update 17.37: Un mesaj intern către eurodeputați din partea conducerii PE informează că site-ul a picat în urma unui atac de tip DDOS (Distributed Denial of Service)

Update 17.05: Grupul de hackeri ruși Killnet a anunțat un atac asupra site-ului Parlamentului European, potrivit contului de twitter specializat BetterCyber

Articol inițial: Site-ul Parlamentului European a picat miercuri după-amiază, la câteva ore după eurodeputații au adoptat cu largă majoritate o rezoluție ce a declarat Rusia ”stat sponsor al terorismului”.

În acest moment nu e clar dacă e un atac cibernetic sau o eroare tehnică, liderii Parlamentului European nu au făcut încă declarații.

Tot miercuri, Camera inferioară a Parlamentului Republicii Cehe a fost ținta unui atac cibernetic după ce a adoptat o rezoluție prin care a declarat Rusia drept stat terorist. Atacul a fost contracarat cu succes, a declarat președintele Camerei Inferioare, potrivit unei postări pe Twitter a ziaristului ceh Filip Horký.

”În războiul său împotriva Ucrainei, armata rusă și-a intensificat atacurile asupra obiectivelor civile, inclusiv asupra infrastructurii energetice, spitalelor, unităților medicale, școlilor și adăposturilor – încălcând astfel dreptul internațional și dreptul internațional umanitar.

Declarând Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, eurodeputații doresc să pregătească terenul pentru ca Putin și guvernul său să fie trași la răspundere pentru aceste crime în fața unui tribunal internațional”, se arată în comunicatul Parlamentului European care anunța votul de astăzi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Răzbunarea patetică a Rusiei.

  2. Ce curaj nebun pe parlamentul european sa declare asta!…Pe.cand primeste si Moscova o rafala care sa lase rusii pe intuneric? Atunci ar insemna ceva ce face parlamentul european. Deocamdata e pistol cu apa

  3. stiti voi, saitul ala pe care il citm zilnic ca sa mai vedem recapitulari de la parada de sub arcul de triumf 21 iulie 2021, cand am invins in afganistan

    si dupa victoria din afganistan, urmeaza sa il invingem pe putin