G4Media.ro

Site-ul dedicat recensământului populației, căzut după primele ore de la debutul autorecenzării…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Site-ul dedicat recensământului populației, căzut după primele ore de la debutul autorecenzării / UPDATE Platforma este din nou funcțională

UPDATE Ora 17.30: Platforma privind recensământul populației a început să funcționeze.

Site-ul recensamantromania.ro poate fi accesat de cei care doresc să completeze datele pentru recensământ.

De asemenea, poate fi accesat în continuare și direct link-ul autorecenzare.insse.ro.

UPDATE Ora 15.00: Directorul Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, a declarat luni, la Oradea, că problema platformei electronice pentru autorecenzare se va remedia în cel mult 48 de ore, numărul mult prea mare de intrări pe secundă, peste cele 1.200 proiectate, ducând la blocajul întâmpinat în primele ore ale zilei.

Până la remedierea problemei cu această pagină, el a reluat apelul către persoanele care doresc să se autorecenzeze să folosească accesarea prin varianta link-ului autorecenzare.insse.ro.

„Daţi-mi voie să-mi cer scuze pentru micile inadvertenţe care au fost la începutul acestei zile. Momentan au fost rezolvate şi am informat şi printr-un comunicat al institutului faptul că autorecenzarea se poate realiza direct accesând autorecenzare.insse.ro şi urmând apoi calea pe care am prezentat-o în diverse materiale publicitare. Toate acestea s-au întâmplat întrucât a fost un interes deosebit la prima oră şi accesările au fost mult mai multe decât am proiectat noi, în interfaţă”, afirmat Tudorel Andrei, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, sistemul face faţă autorecenzării, dar interfaţa reprezentată de site-ul recensamantromania.ro a fost proiectată pentru mai puţine accesări decât cele de la prima oră.

Directorul INS a menţionat că nu este vorba despre o problemă bugetară, fiind alocate toate fondurile necesare, site-ul fiind un serviciu achiziţionat conform uzanţelor, prin achiziţie publică, de la firma care a oferit cel mai mic preţ.

„Sistemul era proiectat la 1.200 de intrări pe secundă, dar numărul intrărilor a fost mult peste această valoare şi astfel s-a ajuns la această situaţie. Firma care a proiectat nu s-a gândit că poate fi un interes atât de mare în prima parte a recensământului. Dar vă asigur că INS-ul, împreună cu STS-ul, cu care am lucrat impecabil şi cu Banca Mondială, pentru că este un proiect derulat cel puţin în trei, vom asigura tot suportul încât va fi o acţiune de succes. Colegii mei au făcut toate eforturile şi au venit cu această schimbare din mers. Butonul respectiv este accesat direct prin comandă şi nu prin apăsare şi din câte înţeleg nu sunt inadvertenţe”, a spus Tudorel Andrei.

Directorul INS a subliniat că în cel mult 48 de ore se va remedia această problemă şi se va reveni la forma de acces pentru recenzare anunţată iniţial, pe site-ul recensamantromania.ro.

„Eu sper să fie un succes mai ales că de la început ne-am propus să avem o metodă inovatoare pentru recensământul din România. Este pentru prima dată când noi ne-am propus să facem nu numai culegerea complet digitalizată, dar atât în online, cât şi fizic, pentru cei care nu au posibilitatea să acceseze site-ul. Apoi în acest recensământ se culeg date pe care le obţinem o dată la zece ani, cele privind religia, limba maternă şi etnia”, a mai afirmat directorul INS.

Știrea inițială: Site-ul dedicat recensământului populației s-a blocat, luni dimineață, după primele ore de la debutul autorecenzării, însă formularul poate fi completat pe portalul Institutului Național de Statistică.

Începând din 15 martie și până pe 15 mai, populația poate completa online chestionarul de recensământ accesând direct platforma de autorecenzare: https://autorecenzare.insse.ro/
Informații despre recensământul populației și un tutorial referitor la completarea chestionarului erau postate pe  https://www.recensamantromania.ro care însă s-a blocat după primele ore.
Institutul Național de Statistică precizează, într-un comunicat, că se lucrează la rezolvarea problemelor tehnice:
„Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populație pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populației și Locuințelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Național de Statistică la adresa
https://insse.ro/cms/ro. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru interesul manifestat.”
Sursa foto sus: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

 1. Doar avem bugetari competenți și doctori pe deasupra… Suntem ok, nu avem nevoie de anonimuși…ne dărâmăm singuri! 🙂

  • la ora 8 după înregistrare am primit raspuns Vă rugăm să completați următorul chestionar online. Dacă nu trimiteți formularul completat în format electronic înainte de 15.05.2022, informațiile dvs. vor fi colectate de către un recenzor.
   Chestionarul, lipsă, doar un logo Survey Solutions și site-ul Băncii Mondiale…

 2. Am completat de la ora 1.00 datele.
  Nu am primit inca email cu link pt recenzare

 3. eu am reusit sa completez inainte sa pice dar nu am primit emailul pentru pasii urmatori, nimeni din „gospodarie” nu l-a primit.

 4. hahaha
  pana si angajatii in practica de la mine de la firma stiu ca trebuie sa aloci resurse suficiente pentru orice contingency de htpp requests. Ai potential milioane de accesari si tu te comporti de parca e blogul de gradinarit al lui dorel. Digitalizare cu degete marca romania. Auzi ala responsabil, lasa-te nene de meserie si mergi la banda, e mai relaxant pt creier.

 5. Corupția, bat-o vina!

 6. Da, surprinzator, nu?

 7. Si eu am completat la 6:45, nu am primit e-mail cu link, initial, dar intre timp a venit (la 9:30)

 8. A fost facut doar pt 3-4 insi,aia care au luat spaga.

 9. Ce chestie cu adevarat surprinzatoare pentru Romanika bugetarilor plini de beneficii
  :))))))))))))))

 10. Ați votat PSDNL, așa că luați cu polonicul.

 11. Un server SQL poate duce 32767 conexiuni simultane. Se pot achizitiona 3 servere, in regiuniu diferite ale tarii. Asta ar fi insemnat 98.301 conexiuni simultane.

  La un pret de 10.000 EUR per server (server top) ar fi avut un cost total de 30.000 EUR ca sa mearga fara absolut nicio problema pentru aproape 100.000 de oameni simultan.

  Cum a ajuns un sistem de peste 1.000.000 EUR sa se blocheze la 1200 de conexiuni simultane ?

  • 1. Ma intreb cine si pe ce criterii obiective a stabilit valoarea de 1200 conexiuni.
   2. Ma intreb de ce stabilesc intotdeauana valorile astea deficitar si niciodata excedentar.

   Raspuns: un nea Tilica pus politic a visat o cifra si a ordonat: lasa bah ca merge si asa!

 12. Ora 18.44: intr un final apoteotic am primit emailul lui peste prajit, am apasat pe „chestionar” si m a trimis la urmatorul mesaj: „Interview not found”. Deci, nu merge sau merge partial, schiop de schiop. Ma mai si ameninta ca,daca nu trimit datele pana pe cinspe mai, imi trimit pe cap un recenzor, ceea ce nu doresc.
  Am o intrebare pentru gigica care a facut site ul: am primit acest mesaj. Ce fac eu acum? Astept sa imi trimiteti un Chestionar adevarat sau reiau procesul la nesfarsit?
  Chiar am inteles de ce se da o zi libera pentru porcaria lui gigica aitistul plii.

 13. No problem. E ca la vaccinare. La început buluc, după primii obedienti, pauza, nu o sa mai fie nimeni curios.

  Aștept sa sune la ușă cu recensământul. Cei 25 angajați pentru Timișoara cu 300,000 de locuitori o sa termine munca înainte de termen. Garantat.

 14. am incercat, nu merge, pot oferi dovada ca am incercat si am fost de buna credinta cum le place bugetaristilor sa spuna.
  voi astepta recenzorii si ii voi primi asa cum merita sau asa cum m-a primit si pe mine platforma lor … ii astept in chiloti, voi molfai usturoi, voi ragai si basi pe toata durata recenzarii ca doar sunt la mine acasa… ca sa fim chit.