G4Media.ro

Sistemul public de sănătate, copleșit: La Iași, o persoana așteaptă și peste…

Sistemul public de sănătate, copleșit: La Iași, o persoana așteaptă și peste 24 de ore o echipa a Direcției de Sănătate Publică pentru testarea anti-COVID

La Iași, o persoană poate aștepta și peste 24 de ore o echipă a Direcției de Sănătate Publică pentru testarea anti-Covid la domiciu, transmis Rador. În tot județul sunt doar 22 de echipe care prelevează probe de la persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi a declarat că instituția înceaecă să crească această capacitate, dar procesul este îngreunat din cauza lipsei de personal și de mijloace de transport necesare.

”Aveam, astăzi dimineață, 860 de solicitări de testare la domiciliu. Azi avem 22 de echipe în teren, dar nu cred că vor reuși să recolteze la toată lumea. De aceea am și transmis un mesaj către toată populația să nu se impacienteze dacă nu ajungem. Mâine încercăm să creștem peste această limită. Dacă reușim să mai găsim personal care să meargă să recolteze, vom crește la 30 de echipe. Și mașini. Avem nevoie și de mașini”, a declarat Vasile Cepoi pentru Radio România. (Foto: InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. La Oradea acum 2 saptamani se astepra intre 48-72 ore prelevare test rezultat dupa minim 72 ore…. ce e ingijorea asta cu 24 ore?

 2. La Bucuresti se asteapta 3-5 zile.

 3. la vaccin nu se asteapta deloc

  • Eu de-abia aștept doza 3 că văd că da rezultate , după primele 2 doze am renunțat la ochelari, poate renunț cu doza 3 și la baston.😀😀😀

  • de la primele 2 doze am 4cm in plus, astept sa fac si boosterul pentru inca vreo 2cm.🤣🤣

  • Vezi ca ai luat alt produs de la Pfizer, o pastila albastra. Ai grija la cat de des iei pastila, sa nu dai in priapism!

  • @tiberius 👍
   Daca aveam acelasi rezultat ca Baconski poate vedeam si eu corect flaconul.
   🤣🤣🤣

 4. Pai da, 6 din 10 romani nu sunt vaccinați !!!
  Deși suntem în zona roșie pe stradă portul măștii este facultativ. In mijloacele de transport în comun mască se poarta sub nas, am văzut chiar și sub bărbie in loc de fular.😀😀😀

 5. Eu am asteptat 5 zile sa vina sa-mi ia probe, si alte 5 zile ca sa-mi dea raspunsul. Am avut simptome din 27 Octombrie si conform deciziilor trebuie sa stau in carantina pana in 16 Noiembrie. Nu mai am simptome de o saptamana.

 6. De ce trebuie să se aștepte o echipă DSP ?!? Pentru să așa s-a stabilit de către (i)responsabilii care „conduc” activitatea anti epidemică ? Nu există medici de familie, nu există clinici și laboratoare de analize private, nu se pot recolta probe și în alte clinici și laboratoare publice, este obligatoriu să fie echipe ale DSP pentru recoltarea de probe ? Nu se poate stabili un protocol de recoltarea a probelor în care să fie incluse toate forțele de mai sus atunci când este depășită capacitatea DSP ? Totul pare a fi organizat sistematic pentru a crea o situație de groază și dezastru.

 7. La Bucuresti se asteapta si mai mult de 5 zile. DSP da vina pe ambulanta . Cand suni ei zic ca si-au facut treaba si au trimis mai departe catre ambulanta, dar la ambulanta nu da nimeni socoteala dupa cate zile vine sa te testeze. De multe ori nu mai vine sau vine dupa ce ai trecut de perioada de pozitivare si ramai de prost fara certificat medical sa-ti acoperi perioada lipsita de la servici. Te indeamna efectiv sa nu mai declari si sa mergi la servici chiar daca esti bolnav.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.