G4Media.ro

Sisteme de apărare Patriot pentru Ucraina: Cancelarul german le cere europenilor să…

Foto: Wikipedia

Sisteme de apărare Patriot pentru Ucraina: Cancelarul german le cere europenilor să urmeze exemplul ţării sale

Cancelarul german Olaf Scholz le-a cerut miercuri europenilor să urmeze exemplul Germaniei, care a anunţat trimiterea unui sistem suplimentar de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

„Este util imediat şi vrem să-i încurajăm pe alţii să o facă”, a declarat el la sosirea la Bruxelles pentru un summit al Celor 27.

Berlinul a anunţat sâmbătă trimiterea acestui sistem Patriot pentru a ajuta Ucraina să contracareze atacurile ruseşti care vizează oraşele şi infrastructurile sale energetice, atacuri care au crescut în ultimele săptămâni. Acesta este al treilea sistem Patriot pe care Berlinul l-a furnizat Kievului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit Germaniei şi a cerut aliaţilor săi „să urmeze acest exemplu”.

Ucraina le cere insistent aliaţilor săi occidentali să trimită sisteme de apărare antiaeriană, în special Patriot, care sunt deosebit de eficiente în interceptarea rachetelor balistice.

În urmă cu o zi, europarlamentarul Guy Verhofstadt, noul președinte al Mișcării Europene Internaționale, a scris pe contul X că sistemele de apărare anti-rachetă trebuie livrate Ucrainei în cel mai scurt timp. Printre țările care pot ajuta Ucraina a fost indicată și România.

„Germania, Polonia, Olanda, România, Spania, Grecia… Europa are sisteme antirachetă Patriot, iar Ucraina are mare nevoie de ele. 86 de eurodeputați le cer să livreze Patriots ACUM!”, a scris Verhofstadt pe contul său X.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Noi abia am primit Patriot alea, si deja ne cer sa le dam? Noua chiar ne trebuiesc, drone rusesti au lovit deseori si teritoriul tarii noastre. Sa le doneze tarile din vest, acolo nu ajunge armata rusa prea curand.

    • Le-as da jumatate la ucrainieni macar ca imprumut , asta e momentul in care trebuie sa stii sa iei o decizie. Altfel ce facem cu ele, le tinem sa nu rugineasca pana ajung rusii la granita si pana incep iar cu tactica lor cum ca noi i-am atacat pe ei ?