G4Media.ro

Siria: Un ofițer al Gardienilor Revoluției a fost ucis într-un raid israelian

sursa foto: Facebook

Siria: Un ofițer al Gardienilor Revoluției a fost ucis într-un raid israelian

Un ofițer al Gardienilor Revoluției, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a fost ucis într-un raid israelian care a vizat capitala siriană în dimineața zilei de vineri, 31 martie, a anunțat agenția oficială a Gardienilor, citată de Le Figaro.

„Milad Heidari, unul dintre ofițerii și consilierii militari ai Gardienilor în Siria, a căzut ca martir în zorii zilei de vineri în atacul criminal al regimului sionist la periferia Damascului”, a precizat Sepah News.

Agenția oficială de presă siriană SANA anunțase atacuri cu rachete după miezul nopții de vineri, la sud-vest de capitală, atribuind atacurile Israelului. A fost a doua lovitură israeliană în apropierea Damascului în mai puțin de 24 de ore, după un raid israelian care a rănit doi soldați sirieni miercuri seară în apropierea capitalei siriene.

„Regimul sionist va primi fără îndoială un răspuns pentru această crimă”, a amenințat agenția pe site-ul său, denunțând „tăcerea adunărilor internaționale” în fața „agresiunii” israeliene în Siria. Iranul, principalul aliat regional al Siriei, a susținut regimul lui Bashar al-Assad de la izbucnirea războiului civil în 2011, în special prin desfășurarea de consilieri militari pe teren.

„Atacuri ale regimului sionist”

Purtătorul de cuvânt al diplomației iraniene, Nasser Kanani, a condamnat vineri „atacurile regimului sionist” asupra „unor centre din Damasc și din suburbiile sale”. În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Siria, vizând atât poziții ale regimului sirian, cât și ale forțelor iraniene și ale Hezbollahului libanez, aliați ai Damascului și dușmani declarați ai Israelului. În martie 2022, Gardienii au raportat că doi dintre ofițerii lor au fost uciși într-un atac israelian în Siria, avertizând că Israelul va „plăti pentru această crimă”.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), Israelul a efectuat șase lovituri aeriene în Siria în această lună, dintre care două au vizat aeroportul din Alep, un oraș din nordul țării unde grupările pro-iraniene au o influență puternică. Israelul, vecinul Siriei, comentează rareori loviturile, dar a recunoscut că a efectuat sute de atacuri din 2011 încoace.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...