G4Media.ro

Siria: Alegeri parlamentare duminică. Cu o zi înainte de scrutin, o persoană…

Siria: Alegeri parlamentare duminică. Cu o zi înainte de scrutin, o persoană a fost ucisă şi o alta a fost rănită în explozia a două bombe lângă o moschee la periferia de sud a Damascului

Într-o Sirie decimată de război și sugrumată de criză economică, electoratul iese la vot duminică, pentru a-și desemna parlamentarii. Cu o zi înainte de scrutin, o persoană a fost ucisă şi o alta a fost rănită în explozia a două bombe lângă o moschee la periferia de sud a Damascului.

Alegerile parlamentare de duminică reprezintă a treia serie de alegeri, de la declanşarea, în 2011, a conflictului soldat până în prezent cu peste 380.000 de morţi.

Mai mult de 7.400 de secţii de votare şi-au deschis uşile la ora locală 07:00 (04:00 GMT) în zonele guvernamentale, potrivit Comisiei Electorale. Pentru prima dată, scrutinul se va desfăşura şi în foste bastioane ale rebelilor, transmit agențiile internaționale.

Regimul lui Bashar al-Assad şi-a consolidat puterea asupra imensei majorităţi a teritoriului, însă luptele interne nu s-au încheiat.

Războiul din Siria a provocat exodul a milioane de oameni, în timp ce regimul Bashar al-Assad şi susţinătorii lui sunt vizaţi de sancţiuni ale Occidentului.

Partidul Baas, aflat la putere de o jumătate de secol (reprezentativ pentru clanul Assad) câştigă la fiecare ciclu electoral  alegerile legislative. Majoritatea opozanţilor trăiesc în exil sau în zone care se sustrag controlului Damascului.

Prevăzute iniţial să aibă loc în aprilie, alegerile au fost amânate de două ori din cauza pandemiei de coronavirus, care, potrivit cifrelor oficiale, a contaminat 496 de persoane şi a făcut 25 de morţi în regiunile aflate sub controlul regimului.

Printre cei 1.658 de candidaţi se află şi oameni de afaceri. Deja de mai multe săptămâni străzile capitalei siriene sunt invadate de portretele lor și de sloganuri electorale, transmite Agerpres.

În timpul alegerilor legislative din 2016, rata de participare a fost de 57,56% în rândul celor aproape 9 milioane de alegători.

Sursa Foto: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Iadul pe pamant.

  2. …Putin si poporul rus, libertate ne-au adus !