G4Media.ro

Ilie Bolojan: Probabil săptămâna viitoare semnăm contractul cu compania HiSky, astfel ca…

sursa foto: HiSky.aero

Ilie Bolojan: Probabil săptămâna viitoare semnăm contractul cu compania HiSky, astfel ca zborurile să înceapă din vară / Este singura companie aeriană care a depus o ofertă fermă pentru a opera curse externe și interne de la Oradea

Compania HiSky, care operează zboruri spre 20 destinații interne și internaționale, ar urma să semneze un contract cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea pentru a asigura curse suplimentare către Capitală și noi curse externe, fiind singura care a depus o ofertă în acest scop, relatează ebihoreanul.ro. Președintele Consiliului Județean Bihor,Ilie Bolojan, afirmă că dacă oferta HiSky respectă toate cerințele din caietul de sarcini, contractul poate fi încheiat săptămâna viitoare, așa încât zborurile să înceapă din vară.

Trei companii aeriene care corespund criteriilor anunțate de CJ Bihor și Primărie la finele lunii octombrie, când a fost declanșată o procedură de selecție pentru desemnarea uneia care să își asume responsabilitatea acoperirii unor noi rute de pe Aeroportul din Oradea, s-au arătat interesate de propunerea autorităților locale, însă numai una a și depus o ofertă.

Ieri, la ora 23:59, a fost închisă procedura publică de selecție a unui partener privat pentru operarea unor zboruri interne și internaționale de pe Aeroportul Internațional Oradea. La momentul închiderii termenului limită de depunere a fost înregistrată o singură ofertă, cea a companiei aeriene HiSky”, a anunțat Primăria Oradea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit municipalității, „în perioada de selecție publică, două companii aeriene internaționale, altele decât HiSky, au mai solicitat informații legate de procedura menționată”.

De asemenea, Primăria a informat că o comisie constituită din membrii Adunării Generale a Acționarilor și ai Consiliului de Administrație al Air Oradea  urmează să evalueze documentele de calificare depuse de ofertant.

„În situația în care oferta HiSky este declarată conformă, Air Oradea va realiza planul de afaceri și va aplica testul investitorului privat, conform prevederilor legale în vigoare. Dacă testul investitorului privat se va confirma, cele două părți vor negocia contractul de asociere și, cel mai probabil, din primăvara viitoare va începe operarea pe rutele minime licitate”, mai precizează municipalitatea.

Aceste rute sunt Oradea – București, cu cel puțin 5 zboruri/săptămână; Oradea – Londra (oricare aeroport), cu minimum 3 zboruri/săptămână, plus, facultativ, una sau mai multe rute charter cu plecare din Oradea către „destinații relevante”.

„Fiind vorba despre o singură ofertă, probabil în prima săptămână a lunii decembrie, săptămâna viitoare, va fi semnat contractul în situația în care oferta va fi declarată conformă cu cerințele din caietul de sarcini”, a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, pentru ebihoreanul.ro

În această situație, pregătirea viitoarelor zboruri va fi putea fi declanșată de pe acum, astfel încât compania să poată închiria sloturi pentru a ateriza pe aeroporturile de destinație și a-și asigura culoare de zbor spre acestea.

„Schema de sprijin pentru compania care va opera zborurile nu este încă stabilită, sprijinul va depinde de specificațiile concrete din ofertă”, a mai declarat Bolojan, conform ebihoreanul.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ca și la Brasov. O singura linie aeriană, două zboruri care încap într-un PDF. Frumos.