G4Media.ro

Sindicatul minerilor din Valea Jiului cere angajarea a 60 de oameni /…

sursa foto: Facebook/ Prefectura Hunedoara

Sindicatul minerilor din Valea Jiului cere angajarea a 60 de oameni / S-ar suplimenta producția de cărbune cu până la 350 de tone pe zi

Sindicatul Muntele, reprezentativ în cadrul Complexului Energetic Hunedoara, susţine o creştere a numărului de mineri în Valea Jiului, informează Agenția de presă Rador.

Reprezentanții angajaților spun că, în contextul creşterii producţiei de cărbune, se mai pot porni abataje la minele Vulcan şi Lupeni, într-un termen de o lună şi jumătate. În plus, liderul sindical Darius Câmpean a declarat că minele Lonea şi Lupeni funcţionează doar pe trei schimburi din cele patru prevăzute în program, pentru completarea celui de-al patrulea schimb fiind nevoie de circa 60 de oameni.

Pe de altă parte, conducerea organizaţiei apreciază că acest lucru va duce la o sporire a cantităţii de huilă extrase şi la o producţie mai mare de electricitate la Termocentrala Paroşeni.

În prezent, producţia de cărbune în Valea Jiului se situează la o medie de 800-1.000 de tone pe zi. O suplimentare a schimburilor la Lonea şi Lupeni ar aduce un spor de circa 100 de tone pe zi, iar redeschiderea unui abataj ar permite o suplimentare a cantităţii de huilă cu circa 350 de tone pe zi.

sursa foto: Facebook/ Prefectura Hunedoara

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. N-avem nevoie.Blinken ne-a promis ca ne trimite gaz lichid cu vaporu.

    • Tontule ! Sau esti troll rusnac de[-al lui Putin ! Pai nu poate sa-ti trimita pentru CA NU AVEM TERMINAL DE GAZEIFICARE A METANULUI LICHID ! Dar daca esti pro stalau nu intelegi multe ! Dar …. postezi ca „prostu-n balci” !

  2. Nu este nevoie, se mentine prima optiune „green”, acum este doar o pauza, dupa ce se termina invadarea adica pacea, se va reveni incet la prima optiune

  3. Corecta si buna informatie ! Dar TREBUE SA AJUNGA LA URECHILE „Gubernului” ! Rog redactia sa faca acest lucru !