G4Media.ro

Sindicatul grefierilor după apariția ”erorii” din dosarul lui Lazăr: Nu grefierii întocmesc…

Sindicatul grefierilor după apariția ”erorii” din dosarul lui Lazăr: Nu grefierii întocmesc dosarul de candidatură pentru funcția de procuror general

Sindicatul grefierilor din România a acuzat miercuri seara că profesiei de grefier îi sunt aduse ”grave prejudicii de imagine” prin identificarea unei presupuse erori de grefă în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr la funcția de procuror general, explicând că nu grefierii întocmesc dosarele de candidatură, acestea având caracter personal.

Comunicatul Sindicatului grefierilor vine după ce procurorul general, Augustin Lazăr, l-a acuzat pe ministrul Justiției că exploatează o eroare de grefă atunci când susține că el a fost cel care a dat o rezoluție de clasare într-un dosar care îl viza pe Klaus Iohannis, în realitate rezoluția purtând numele unui alt procuror – Cristian Lazăr.

Comunicatul integral al Sindicatului grefierilor:

Având în vedere informațiile apărute în presă, cu privire la „eroarea de grefă” care a stat la baza întocmirii dosarului profesional pentru depunerea candidaturii pentru funcția de Procuror general al României, la solicitarea membrilor, în vederea apărării reputației profesiei acestor categorii profesionale, înțelegem să facem următoarele precizări:

Potrivit regulamentelor de ordine interioară ale instanțelor judecătorești și parchetelor de pe lângă acestea, printre atribuțiile grefierilor nu se regăsește vreo atribuție în ceea ce privește întocmirea dosarului profesional al vreunui magistrat pentru depunerea candidaturii în vederea ocupării unor funcții de conducere, cel mult, putând fi vorba despre acordarea unui ajutor/suport magistratului respectiv, din punct de vedere colegial, de către grefier.

Dosarele profesionale ale magistraților au caracter personal, cu atât mai mult cele pentru depunerea candidaturilor în vederea ocupării unor funcții de conducere vacante, candidatul trebuind să-și întocmească, personal, dosarul în vederea depunerii candidaturii.

Identificarea unei presupuse „erori de grefă” pentru a justifica includerea unor înscrisuri în dosarul profesional care a stat la baza depunerii candidaturii pentru ocuparea funcției de conducere în discuție, aduce grave prejudicii de imagine profesiei de grefier, față de care înțelegem să tragem un semnal de alarmă factorilor decidenți, pentru a nu mai folosi această profesie ca instrument în lupta actuală dintre cele două ministere.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: DOC Cum a ajuns ordonanța de clasare a lui Iohannis în dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr, deși ea a fost semnată de un alt procuror – Cristian Lazăr

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Practic i-au dat-o lui Lazar s-o tina in poala. Implicit si lui Iohannis der Große, fie-i ultimul mandat rapid. Santaj la presedinte se numeste asta. Fapta penala, bai!

  • Corect,
   ori Taica Lazar si’a pus’o cu mana lui, ori Pruna i’a pus’o. Per ansamblu Taica Lazar tre sa fi fost satisfacut dupa numire:) Iohanis sigur a tinut lumanarea:)

  • Nu cunoașteți definiția șantajului, deci. Care se referă la condiționarea unui act de un alt act/conduită ulterioară primului act. Or, clasarea se întâmplase deja.

   Oricum, clasarea nu a ajuns nici măcar la dosarul de candidatură de la CSM, darămite la Iohannis. Unde au ajuns doar 3 acte. Ia să vedem dacă le știi.

  • De unde Dracu’ sa le stie, doar dansii nu sunt aici pentru informare, sunt veniti cu soparla, au scos-o la plimbare…?!

  • Hop si sindicatul. Sindicatele sunt de fapt niste oficine P$D-iste conduse de membrii ai fermei beizadelei Dragnea. Ia uitati-va la grasanii astia ce averi au facut. De unde au adunat milioane de euroi in conturile lor ??? P$D stie reteta, caci toti conducatorii lui, bugetari, sunt putred de bogati.

 2. Voi sa comentati atunci cand veti invata sa scrieti si sa fiti capabili sa va adresati politicos partilor. Nu stiti decat sa va comparati salariile cu cele ale magistratilor, in schimb raspundere si asumare mai mici decat ale omului care face curatenie dupa ce va taraiti dosurile spre casa atunci cand soarele mai are multe ore pana apune.
  Mai bine ati cere o ancheta sa se vada in ce masura sunt reale contractele de inchiriere pe care le aveti toti la valoare maxima, pentru Bucuresti vi se deconteaza 600€/luna (da, este socant, dar ati citit bine).

  • Bre știi ce e șocant, ca pensiile magistraților sunt mai mari decât în Franța și Germania, iar cea mai mare pensie din Europa o încasează un fost procuror pe nume Bălășoiu cam 11 mii de euro, privilegiile magisterilor sunt incomparabil mai mari decât ale grefierilor, pensia medie a magistraților este de 16 mii de lei, a grefierilor de 3mii de lei iar a civililor de 1 mie de lei. Despre ce răspundere vorbești mai nea Silica ca niciun magistrat din 1990 pana azi nu a răspuns pentru faptele sale, nici măcar aia care l-au băgat nevinovat pe Tunderea la pușcărie!

 3. Insailari de gargamel, suntem intr-un film cu prosti ,nimic din ce susține gargamel nu e logic ,iar onoarea nesperată a grefierilor să ne lase !Am primit niste hotărâri judecătorești în care prenumele era modificat cu o litera ,nu voiau sa accepte ca asa era numele !Se poate gresi cu buna intentie dar si cu cea rea !

  • Da, conform lor, grefierii nu fac greseli niciodata. Cum „indraznim” sa sugeram asa ceva cand grefierii sunt fara de prihana, sfintiti la muntele Athos?

   Ma lasi…

  • Nu era treaba niciunei grefiere să-i facă dosarul tractoristului. Și când pui dosarul de permis verifici să fie totul în regulă, nu? Darămite pentru jditamai funcția.

 4. de doi ani de zile, infractorii caută orice eroare și pata din tagma justiției, probabil că or mai fi (deși bănuiesc că și multe achitări sunt făcute pe ochi frumoși sau unii iau pedepse prea mici pentru faptele lor).
  In schimb, populatia sta resemnată, iar „conducătorii” nu vad o problemă în gravele erori din celelalte domenii de interes din România: sănătate, educație, infrastructura de orice fel..miliarde de euro cheltuite aiurea sau furate…
  Spre deosebire de primii, care mai au cai de atac (iar unii chiar își modifică legile că sa intre ele după strâmbăciunea lor, cei care mor cu zile in spitale nu mai au nici o șansă, iar noi devenim generații de sacrificiu
  Dragnea țipă că i-au luat trei ani din viață (asta in timp ce bineînțeles se ocupa în continuare de „afaceri”, defila prin parlament, etc..iar la ce termene de judecată au, cred că de abia își mai aduce aminte când e ziua procesului)
  Eu sunt că am pierdut aproape 30 ani din viață din cauza politicienilor, incercand să rezist zilnic in mizeria in care ne țin ei
  Anii pierduti din viața de către populație nu se pun?? Viețile nevinovate pierdute din cauza lor nu se pun??? Doar ei sunt stresați că nu sunt lăsați sa fure in voie…

 5. Și apropo de grefieri, asta da reacție pt „reperarea onoarei”
  Procurorii, cu mici zvâcniri de revoltă, au stat și au încasat la greu in ultimii doi ani
  Daca ar fi fost sunat fi mai fermi, cu explicații și reacții rapide, poate alta era situația (inclusiv cu renumitele protocoale-trebuia să spună de la început când, in ce scop și de cine au fost făcute, cine au semnat aceste protocoale-printre aia care se fac că plouă sunt și Tăriceanu, Dragnea, Netejoru, Stan, etc…

 6. Nu trebuie acuzat tot sindicatul daca un grefier tradeaza.

 7. Nu exista un opis al dosarului, ceva???
  Adică, poate oricine sa bage ceva în dosar, inclusiv peste ani?? Puteau fi adăugate de curând acolo???

 8. Sindicatul este cureaua de transmisie a partidului, asa era pe vremea comunistilor, asa a ramas si in vremurile comuistilor…
  Partidul a spus „sari”, seful de sindicat a intrebat „cat de sus?” Hai sa-l cautam putin la biografie pe onanistul care a semnat comunikkatul, sa vedem cum se relationeaza cu partidul, cu inteleptii conducatori, cu functiile si sinecurile, etc., etc., etc.

  • Asa este ! Psd-isti imputiti !

  • Amice,ești idiot ,pardon „cretin #rezist” am vrut să zic, pe deasupra mai ești și un lingător de frunte al cururilor de procurori abuzivi în frunte cu baragladina „Kioveshi” și ridicolul „taica Lazăr” !

  • @Mutulică,
   Las’ că vine ea Alba ca Zăpada și o să vă faulteze de n-o să vă vedeți și o să-l cheme și pe Făt-Frumos și o să vă faulteze împreună și mai tare…! Și am încălecat pe-o șa…

 9. Exact ! Astia fac pe prostii – este vorba greseala dintr-un dosar al unei instante de judecata, nu de dosarul ptr. functia de procuror general ! De greselile pe care le fac ei (netranscrierea tuturor celor spuse de impricinati, schimbarea sensului unor depozitii prin omiterea unor fraze intregi, scurtarea lor etc., erori importante, inclusiv legate de nume sau chiar unele greseli gramaticale …, ca tot este de actualitate analfabetismul) suntem satui !Categoria grefierilor este cam de la inceput psd-ista !

 10. Iar l-au prins cu minciuna pe vopsitul în cap Lazarica, sluga fidela a lui Coldea și Kovesi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.