G4Media.ro

Sindicatul FSLI anunță proteste, dacă nu se amână scăderea orelor de școală.…

Sindicatul FSLI anunță proteste, dacă nu se amână scăderea orelor de școală. Cere, în premieră, să fie redus numărul elevilor din clase și implementat programul Școală după școală pentru toți copiii

Sindicatele din educație conduse de Simion Hăncescu amenință cu proteste, dacă viitorul executiv nu dă Ordonanță de Urgență care să amâne aplicarea legii prin care se reduc orele de școală. FSLI cere, în premieră, să fie redus și numărul de elevi la clasă, precum și să fie implementat programul Școală după școală pentru toți copiii, după ce Parlamentul a votat pentru a doua oară eliminarea a 5 ore pe săptămână din orarul elevilor de gimnaziu și liceu.

“Modificarea numărului de ore din planurile cadru va afecta aproximativ 25.000 de cadre didactice, dar și pe elevi”, anunță Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) – mișcare sindicală care a obișnuit cu reacții care apără catedrele din învățământ, mai puțin reformele cu impact asupra elevilor.

“Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că, după promulgarea acestei legi de către Președintele României, trebuie emisă o Ordonanță de Urgență prin care să fie prorogat termenul de aplicare al acestei legi până când vor putea fi luate acele măsuri suplimentare obligatorii. În caz contrar, avertizăm că există riscul major de declașare a unui conflict de amploare în învățământul preuniversitar”, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Dar de ce nu protesteaza ACUM, cand demisul guvern inca adopta „petarde”???

  Fiindca se poate! D-aia!

  • Se recomanda niste inspectii pe la clase, mai ales la liceele tehnologice cu” rezultate” la bac., la clasele de seral, sa vedeti frecventa, 3, 4 elevi in clasa sau deloc. Nu conteaza, orele se fac, nu se fac banii curg. Nu ma indoiesc ca ar exista inmatriculari fictive. mai ales la clasele 9, 10, cu elevi reinscrisi sub pretextul ca invatamantul de 10 clase este obligatoriu. Inspectoratele ce spun despre frecventa?

 2. FSLI mai cere cate ceva de la stat pentru conducerea sindicatului, apoi mai dispare un an, apoi reapare cand sporeste lacomia si tot asa, ingropand complet invatamantul.

 3. Tovarăși, vor să lase cățeii de partid fără catedră! Toate pilele noastre sunt în pericol! Dacă vor dori să ne examineze pe toți cei care suntem definitivi, indiferent de modul în care am fost examinați… ca să nu mai spun că ne vor scădea veniturile din taxele pe salariile membrilor noștrii…

 4. „Sindicate libere”by my ass,nu-i intereseaza nimic din ce tine de educatia elevilor,doar de salarii! Toti profitorii comunismului si-au facut sindicate dupa 89, adaugandu-le ostentativ cuvantul „liber”,sa nu cumva sa afle meltenii cate legaturi de smen au cu fostii activisti pcr,deveniti politicieni in democratura lui iliescu!

 5. Pamflet
  Oameni buni! Inyelegeti odata! Scoala nu e pentru elevi, nu e facuta ca elevii sa invete acolo si sa se pregateasca pentru viata!
  Scoala e pentru profesorii care trebuie sa aiba serviciu indiferent daca sunt sau nu sunt elevi, indiferent daca e sau nu nevoie de ei. Ei trebuie sa aiba serviciu, savoteze cu psd si sa fie folositi ca masa de manevra in proteste ca acesta. In plus scoala este facuta ca prin programul cornul si laptele, prin programul o masa calda in scoli si prin excursiile imbibate cu alcooll si droguri, sa se scurga bani de la stat spre clientela politica. Asta estevrolul scolii in societatea romaneasca

 6. Cea mai tare gluma: „Educabilul este in centrul sistemului de invatamant.

  Totul pentru profesori, incepand cu „scara profesorilor” si terminand cu firmele rudelor alora din sindicat care urmeaza sa livreze mancare prizonierilor din programul „scoala dupa scoala” …

  Plus ca urmeaza sa mai angajeze in programul asta inca o groaza de analfabeti functional care nu sunt in stare sa ia un examen, ca sa-i reeduce pe prizonieri.

  Toti elevii a venit la scoala pentru reeducare, 8h/zi. Ca de nu, o merleste- christosii ma-sii! Ei, educatorii, sunt ca niste zei… https://www.youtube.com/watch?v=hCOjKlAmn30