G4Media.ro

Sindicatul angajaţilor din Poşta Română protestează, luni, la Ministerul Cercetării Inovării şi…

Foto: Violeta Dinu / Facebook

Sindicatul angajaţilor din Poşta Română protestează, luni, la Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării / Cer un sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) organizează, luni, acţiune de protest la sediul Ministerului Cercetării Inovării şi Digitalizării, între orele 10:00 – 12:00, relatează Agerpres.

Potrivit sindicaliştilor, protestul face parte dintr-o serie de acţiuni ce vor avea loc în fiecare zi, în perioada 9 – 13 octombrie, în acelaşi interval orar.

Pe lista nemulţumirilor se află lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu a condus la situaţia inacceptabilă de astăzi din Poşta Română, în care circa 17.000 dintre angajaţi, adică 80% din personal, se află la salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională.

De asemenea, SLPR subliniază că există un risc uriaş ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2024, Poşta Română să intre în procedură de insolvenţă sau să concedieze multe mii de angajaţi.

Sindicaliştii reclamă, totodată, lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a CNPR, lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management, precum şi lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Una dintre cele mai mari capuse de dupa 90.
    Inca am colete nelivrate („pierdute”) din 2022. Actele oficiale de la Primarii sau Tribunal nu au ajuns de ani buni. Cand am sunat diriginta oficiului de care apartin m-a asigurat ca oamenii ei sunt oameni buni, prost platiti si ca isi fac treaba corect, nimic despre actele lipsa; in plus, a strigat la mine cum indraznesc sa o sun (pe telefonul de serviciu).

    Aceasta companie trebuie desfintata.