G4Media.ro

Sindicatele din sănătate: Legea carantinei și izolării încalcă drepturile personalului medical. Angajații…

Sindicatele din sănătate: Legea carantinei și izolării încalcă drepturile personalului medical. Angajații din sănătate sunt deopotrivă sclavi și inchizitori

Federaţia sindicatelor din sănătate Sanitas consideră că Legea carantinei şi izolării încalcă drepturile personalului medical şi auxiliar din sistemul sanitar public de stat şi cel de asistenţă socială, în condiţiile în care permite detaşarea personalului medical şi auxiliar fără acordul acestuia.

„Federaţia Sanitas a urmărit cu interes şi stupoare, în ultimele 3 zile, traseul Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic! Interesul nostru este relativ, în principal, la următoarele aspecte, devenite deosebit de grave pe parcursul ultimelor 4 luni: Încălcarea în continuare a drepturilor personalului medical şi auxiliar din sistemul sanitar public de stat şi cel de asistenţă socială (vezi art. 15, alin. 3 – care permite detaşarea personalului medical şi auxiliar fără acordul acestuia); Supraîncărcarea cu obligaţii aproape anti-sociale a medicilor (vezi art. 6, alin. 2 şi 3, art. 7, alin. 8 şi 9) care vor fi responsabili de trimiterea în izolare/carantină a persoanelor suspecte! Încălcarea/limitarea în continuare a unor drepturi cetăţeneşti!”, se spune într-o postare pe Facebook a organizaţiei.

Potrivit sursei citate, guvernanţii şi parlamentarii români au încărcat cu responsabilităţi salariaţii din sistemul sanitar.

„Studiind modificările proiectului de lege, pe traseul legislativ, am constatat că atât guvernanţii cât şi parlamentarii români, indiferent de culoarea politică, au pus mână de la mână şi au încărcat fără discernământ desaga şi aşa plină de responsabilităţi a salariaţilor din sistemul sanitar! Şi dacă nu le-a fost suficient să fie numiţi torţionari, de acum vor putea fi numiţi şi distrugători de familii, de bunuri, din moment ce medicii vor fi obligaţi să decidă asupra libertăţii populaţiei, a confiscării/distrugerii bunurilor celor suspecţi şi, apoteotic, asupra trimiterii minorilor în grija asistenţei sociale!”, se menţionează în postarea pe Facebook.

Conform Federaţiei Sanitas, salariaţii din sănătate, se găsesc într-o „ipostază absolut halucinantă: sunt sclavi din punct de vedere al drepturilor/relaţiilor de muncă şi inchizitori din punct de vedere al obligaţiilor la locul de muncă!”

„Şi toate acestea în condiţiile în care acelaşi personal medical este deja epuizat psihic şi fizic, iar legiuitorii nu dau niciun semn că s-ar gândi la posibilitatea de a adapta un program redus de muncă pentru cei ce tratează COVID-19 de mai bine de 4 luni, un nou normativ de personal sau posibilităţi de recuperare a capacităţii de muncă pentru soldaţii în alb aflaţi în linia întâi! Solicităm Senatului României să analizeze cu atenţie acest proiect de act normativ şi să corecteze toate anomaliile pe care este pe cale să le legifereze, înainte ca personalul din spitalele publice de stat, contaminat în număr nepermis de mare cu noul virus, epuizat şi supraîncărcat de responsabilităţi să capituleze!”, mai spune Federaţia Sanitas.

Sursa foto: Facebook/ Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. astia sunt aia care-mi fura telefonul cand ma aresteaza nelutu? pai au si ei dreptatea lor!

  • Da, astia sunt aia care-ti confisca telefonul si-ti lasa familia sa crape de ingrijoare. Fix pa pe vremea lui Gheorghiu-Dej: te ridicau si afla familia dupa ani de zile daca ai murit sau se trezeau cu tine la usa.
   Totui, pe aia cu „trimiterea minorilor in grija asistentei sociale” n-o stiam.
   Cei care au scris legea au avut in vedere ciuma, lepra, holera sau ebola, in niciun caz o pandemie de gripa.
   Adica pot lua soti de langa sotii, pot lua parintii de langa copii si copiii de langa parinti si vad ca pot lua copiii chiar din familie fara ca parintii sa fie decazuti din drepturi.
   Toate astea fara o hotarare judecatoareasca, intr-o tara „democratica” si cu „stat de drept”.
   Cand zici ca ai vazut toate tampeniile de pe lume…

  • Tot prostalaii aia anticartele cu buletinu’ sunteti? Si cu CARD=DRAC? :)) V-ati gasit o noua sursa de inspiratie, COVID19? Hai, ca poate aveti treaba in alta parte!

 2. Somnul ratiunii naste monstri.

 3. Ăștia lipseau din peisaj!

 4. Sa aibă încredere în guvernul „cu siguranță!

 5. I ati auzit pe agramatii astia,sefi de sindicate,scotand vreo vorba pe timpul lui dragnea si a lui dancila?

 6. Domnilor de la PNL, nu mai dați legi pentru prostii comunisti. Lăsați-i dracului să crape! Si după ce crapă, familiile lor să linşeze psd, alde, pro si ccr pentru că au lăsat infectatii liberi pe străzi. Sunt peste tot! Din vina comuniștilor. Alte țări iau măsuri de protecție a cetățenilor iar jegurile comuniste vor să ne ducă la gropi comune. Psd alde pro si ccr vor să îngroape cât mai mulți români în saci.

 7. Bubble boys, adica USRistii ITisti sunt de acord. Medicii trebuie schingiuiti. Totul pentru salvarea ITistilor. Doar ei au drepturi. Nu si obligatii gen impozit

  • esti invidios pe ITisti, fiindca ei sunt destepti si traiesc bine, spre deosebire de tine, care te milogesti la PSD pentru o slujba la stat, cersetorule

  • Stai linistit ca in maxim 2 ani vor plati impozit si astfel se vor rezolva toate problemele economice si inechitatile existente. Sunt curios ce o sa se intample atunci cu salariul ITistiilor bugetari.

  • @Ioane,
   Dacă Șeful Suprem a zis „nu furați!”, tu de ce ai furat identitatea unui coleg de postăceală, fie și inlocuind cu majusculă inceputul de cuvânt..?
   PS. Ai macar idee de cât e de grav păcatul scris in catastif? Să-ți explic sau mai bine nu, că vrei să faci nani liniștit?!

  • Itistii care nu stiu sa se spele pe…..tastatura

 8. SANITS,este sindicatul psdist.Sindicalistul sef, era prietenul lui dragnea si al veoricai.Poate se inscrie si el in partidul varanului, ca ceilalti doi sindicalisti,ai alimentatiei si transportatorilor.

 9. Sanitas vesnic, o prelungire a PSD si o dovada vie a faptului ca tranzitia poate dura peste 50 de ani pentru ca am inceput, in 1989 cu STANGUL………

 10. Sindicatele știu altceva decât să ceară, referitor la cei din sănătate n-am auzit în ultimii 30 de ani ca sindicatele să se fi ridicat vocea împotriva celor care nu se uită la bolnav dacă nu-i pui ceva în buzunar?
  Da asta este situația trebuie redus programul, eu zic la o oră timp în care se bea cafeluța, iar oricum e anarhie cum psd nu e la butoane face orice ca lumea să moară, după ei nu e necesar să se cheltuie la dezvoltarea spitalelor, să dai pensii și salarii mari ca să fi votat, iar dacă nu mor de covid mor de infecții nosocomiale, nu-i așa că-i excepțional???

 11. Decât să scoateți burtosii la controale, cu acei bani investiți în sănătate, conducători de…..kkt

 12. Sindicatele au dreptul sa-si ia managerii la întrebări!!!De ce nu ii întreabă pe membrii(medici epidemiologi) și pe manageri ce ar trebui să facă să fie corect pentru toți???Si ei ar trebui să înțeleagă că este în joc și viața familiilor lor nu doar a drepturilor sindicale???Ce nu reușește puterea și opoziția ar fi trebuit să facă ei!!!Sa puna specialiștii la masa si sa vina cu ceva concret,coerent!!!Doar greve și mitinguri,drepturi cât de multe dar….RESPONSABILITATI????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.