G4Media.ro

Sindicatele din Educație au obținut de la premierul Ciucă înființarea unui comitet…

Sindicatele din Educație au obținut de la premierul Ciucă înființarea unui comitet care să facă un plan și apoi să semneze un acord

Soluții „pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017” și „plata eșalonată a drepturilor salariale” pentru profesori, anunță Guvernul într-un comunicat de presă. Acestea sunt două dintre măsurile „pe termen scurt” pe care va încerca să le „identifice” noul comitet anunțat inițial de sindicatele din Educație, comitet care va fi coordonat de ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Cele două părți”, adică sindicatele și Guvernul au stabilit „un mecanism de lucru pentru continuarea dialogului și soluționarea dificultăților pe care le întâmpină acest domeniu, în cadrul unui calendar convenit de comun acord”, se mai arată în comunicatul citat. Ce a declarat premierul: ”Dialogul este calea pentru a găsi măsuri echilibrate. În colaborarea cu dumneavoastră plecăm de la dorința comună de a susține prestigiul dascălilor, de a motiva cadrele didactice și de a plăti corect munca fiecărui angajat din sistemul de învățământ pentru a avea, în viitor, oameni bine pregătiți și educați”. Nu a fost anunțată nicio măsură concretă, dar se vorbește în comunicatul Guvernului despre faptul că pe „teremen scurt sunt avute în vedere soluții pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017, plata eșalonată a drepturilor salariale, clarificări privind aplicarea unor sporuri și suplimentarea personalului nedidactic și didactic auxiliar, în raport cu nevoile corect identificate în sistemul național de învățământ”. Citește articolul integral pe Edupedu.ro Foto: gov.ro/colaj

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Adica liderii de sindicat s-au facut ca fac scandal, ca au activitate, au amenintat cu greva, iar dupa ce n-au obtinut nimic concret au batut palma cu guvernul PSD-PNL-UDMR. 😀
  Ei s-au facut ca se bat pentru sindicalisti, guvernul s-a facut ca rezolva problemele, toate raman la fel, iar profesorii n-au obtinut practic nimic.
  S-au obtinut maririle salariale de 40% trecute in legea votata de PSD cand avea majoritate in parlament, acum vreo 3 ani? Nu!
  S-a obtinut macar 3-4% din PIB pentru invatamant (desi in lege e 6%)? Nu!
  De ce au mai facut scandal liderii de sindicat? Ca sa nu zica lumea ca sunt degeaba in functiile alea platite regeste de fraierii cotizanti.

 2. Vorbe goale, nimic concret! Un comunicat de toată jena. Lideri de sindicat corupți!

 3. Un comitet, un plan si un acord.

 4. Apă de ploaie… Pierdere de vreme…

 5. Sindicalisti care trebuiau sa fie pensionari . Ce cauta ei in fruntea sindicatului profesorilor . Profesori din ziua de nu mai stiu sa vorbeasca sau sefi lor isi negociaza pensiile ?