G4Media.ro

Sindicaliștii Gărzii de Mediu protestează joi împotriva disciminării salariale: „Este primul pas…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicaliștii Gărzii de Mediu protestează joi împotriva disciminării salariale: „Este primul pas spre greva generală pe timp nelimitat”

Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu (SNGM) a declanşat joi un protest spontan împotriva discriminării salariale, menţionând că acesta este „primul pas spre greva generală pe timp nelimitat”, potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale.

„Noi, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, am declanşat acţiunea spontană de protest, astăzi, 13 ianuarie 2022. Oprim pentru 2 ore toate activităţile de inspecţie şi control. Protestăm împotriva discriminării salariale, a inechităţilor la care suntem supuşi, a tratamentului care ni se aplică de 5 ani încoace: minciuni, amânări, umilinţe! Protestăm cu speranţa ultimă că statul român va înţelege, o dată pentru totdeauna, că bătălia pentru un mediu curat trebuie dusă cu oameni motivaţi şi sprijiniţi în misiunea lor! Nu sunt suficiente, domnilor politicieni, discursurile despre protecţia mediului. Veniţi cu noi pe teren să vedeţi în mod real cu ce ne confruntăm zi de zi! Să simţiţi pe pielea voastră furia din neputinţa de a ne face profesia, aşa cum am vrea să ne-o facem! Nu fiţi complici cu cei care acţionează sistematic împotriva drepturilor românilor la sănătate şi la un mediu sănătos! Rezolvaţi problema finanţării adecvate a Gărzii Naţionale de Mediu!”, se menţionează în comunicatul sindicaliștilor.

Conform sursei citate, sindicaliştii sunt nemulţumiţi deoarece „salariile sunt îngheţate pentru cei din GNM (Garda Naţională de Mediu, n.r.)”, fiind instituţia publică „cel mai prost plătită din întreaga ţară”.

„Din 2017 ni se tot promite că legea salarizării, 153/ 2017 va deveni realitate şi pentru noi. De la an la an, salariile sunt îngheţate pentru cei din GNM. Noi nu suntem niciodată excepţia de la îngheţarea salariilor, ci doar regula. În 2022 pentru 2021, în 2021 pentru 2020 şi aşa mai departe. Toţi decidenţii guvernamentali din ultimii ani şi-au încălcat grosolan promisiunea că drepturile noastre legitime vor fi onorate. Nici acum, în 2022, nu beneficiem de prevederile legii! Suntem instituţia publică cel mai prost plătită din întreaga ţară! Avem atribuţii şi responsabilităţi sporite de la an la an, dar salarizarea a rămas cu mult în urma altor instituţii publice, cu încărcare profesională sub cea a GNM. Cu salarii de circa 2600 de lei, fără suport juridic asigurat de instituţie e greu să trăieşti, să-ţi faci munca aşa cum se cuvine, darămite să mai prestezi şi serviciu de permanenţă neplătit! Din acest moment anunţăm că, noi comisarii GNM din toată ţara nu mai efectuăm niciun minut de serviciu de permanenţă neplătit, în afara orelor de program. Protestul nostru nu se va opri aici! Este primul pas către greva generală pe termen nelimitat!”, se mai precizează în comunicat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Alti PARAZIȚI ,tăietori de frunză la câini sau frecători de mentă .

  2. Păi voi de la înființare sunteți în grevă generală. Nu ați făcut și nu faceți NIMIC.

  3. Nu le mai convine fumul de la gratare?!?lasati-i la aer,sa-si mai revina,de la atata stat la birouri!!!si daca tot nu fac nimic=desfiitati!!!

  4. Să vină la Apaprod pe minimum pe economie până iese la pensie.Ce ziceți , vă băgați?