G4Media.ro

Sindicaliştii din poliţie şi din penitenciare anunţă protest în faţa sediului PNL,…

sursa foto: SNPPC

Sindicaliştii din poliţie şi din penitenciare anunţă protest în faţa sediului PNL, marţea viitoare / Cer aplicarea legii salarizării unitare, actualizarea pensiilor militare şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă

Angajaţii din poliţie şi din penitenciare anunţă că ies din nou în stradă, având programat un protest marţi, în faţa sediului central al PNL. Ei cer aplicarea legii salarizării unitare, actualizarea pensiilor militare şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în domeniile lor de activitate, informează News.ro.

Protestul de marţi va avea loc, începând cu ora 12.00, în faţa sediului central al PNL.

Angajaţii din poliţie şi din penitenciare cer aplicarea în integralitate a legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015, aşa cum a fost adoptată în forma ei iniţială, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi eficientizarea activităţilor profesionale necesare asigurării apărarii ordinii de drept, a liniştii publice şi siguranţei cetăţeanului.

„Angajaţii din poliţie, penitenciare şi armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, aşa cum au fost adoptate în Parlament, de către aceleaşi partide politice care formează actuala coaliţie de guvernare (PSD-PSD-UDMR). Practic, politicienii trebuie să-şi respecte deciziile şi să elimine arbitrariul şi discriminarea în ceea ce priveşte aplicarea legii salarizării şi pe cea a pensiilor militare”, transmit sindicaliştii.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Sindicatul Poliţiştilor – SIDEPOL cataloghează drept „ambiguu, neclar şi incert” mesajul transmis de către membrii Guvernului în cadrul dialogul cu partenerii sociali în ceea ce priveşte aplicarea integrală a legii salarizării unitare şi cea a pensiilor militare de stat.

„Sindicaliştii din poliţie şi din penitenciare protestează în faţa sediului central al Partidului Naţional Liberal (PNL), întrucât acest partid politic este principalul vinovat pentru îngheţarea salariilor şi pensiilor românilor în contextul majorării preţurilor şi al facturilor la energie electrică şi gaze naturale”, mai explică ei.

sursa foto: SNPPC

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. Sa inteleg ca la psd nu e voie sa se protesteze ca deh conflict de interese ! Japite toti liderii astia de sindicat

 2. Actualizarea pensiilor militare conform contributivității, cumva?

  • Ba tembelule,te bagi precum chilotul in cur!si ei platesc contributivitate!daca ar fi ca tine,ar avea pensiile mai mari ca cele militare!verificati nu vorbiti aiurea!

  • bzr e politai, la munca ba, nu la intins mana cersatorule

  • Aloooo , principiul contributivitătii înseamnă cum se calculează la noi pe toată perioada cât ai contribuit nu ca la voi din ultima lună de salariu luna în care se bagă toate sporurile posibile și imposibile.

 3. Aplicarea legii in Romania?Nu voi aplicati legea?In ce fel trebuie aplicata, pentru ca nici legea consumatorului vulnerabil, a debitorului la banci, a ocrotirii familiei…a drepturilor copilului, elevului…CARE LEGE SE APLICA IN ROMANIA?

 4. Huoooo…. NU SUNT BANIIIII!!!!!!!!!!!!!
  Le-a plăcut în pandemie când șomau, pardon, amendau băbuțe că nu aveau botnițe.

  Nu, să muncească pînă la 65 de ani ca toată lumea!!!!!

  Nu le convine, demisia și în privat cu ei!!!

 5. F.r.aierii care nu lucrează la stat pe când protest.

 6. La PSD nu e bah voie. Nu vă primim cu colindul.

 7. Ba tembelule,te bagi precum chilotul in cur!si ei platesc contributivitate!daca ar fi ca tine,ar avea pensiile mai mari ca cele militare!verificati nu vorbiti aiurea!

 8. Că doar nu or manifesta la PSD adicătelea să se înjure pe ei înșiși….

 9. „Sindicalistii din polite”, Pai militia are pensii speciale, nenumarate sporuri si pensionare la 45 de ani. O mu.ie nu vor?

 10. @alex:Am muncit 41 de ani,ma tembelule agramat!se scrie:cersetor!

 11. Tăietorii de frunze la câini vor mai mulți bani.
  Burtoșii nu se mai ajung.

 12. Nesimțitii după ce, ca ies la 47 ani cu o pensie cât salariul net avut, mai vor si actualizari.
  Da, ar merita actualizări după contribuție.
  Cred tara asta nu se dezvolta cu polițiști, militari, servicii, sa merite atâtea beneficii.
  De aia suntem ultimii în Europa , caci mereu la aceste categorii de puturoși le acordam drepturi, alții sa moara cu pensie de 800 lei după 45 ani de.munca.

 13. Au ieșit cerșetori să își ceară leafa mai mare și nimic pentru drepturile lor și pentru siguranță și încredere? Băi bugetarilor, voi sunteți complici cu mafia PSD PNL de 32 de ani ba!! Sper să ajungeți să aveți salariu de cerșetor pe viitor. Nimic nu faceți pentru țară, nimic nu faceți pentru popor, și nimic ați rămas.

  • Săracii sunt de vină pentru că nu ies in stradă ca să pună capăt jafului dezlănțuit de bogați. Nesimțirea lor va dura până când va fi oprită de popor.

  • Mereu aceeași scenariu. O sută de lei pentru pensionarii nespeciali care muncesc până la 65 de ani, după care ies la greve angajații statului care au salarii mari, pensii mari și culmea mai primesc și bani pentru vacanța. Ăștia împing nesimțirea la ceruri. Eu am muncit 40 de ani și am pensie 1400 de lei și nu mi-a dat nimeni bani de vacanta. Nu au bani să-și plătească singuri vacanțele?