G4Media.ro

Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe ministrul Finanţelor de abuz în serviciu…

Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe ministrul Finanţelor de abuz în serviciu pentru că a refuzat dezbaterea publică privind veniturile bugetarilor

Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, de abuz în serviciu, aceştia susţinând că ministrul a „mimat transparenţa decizională” şi a refuzat dezbaterea publică a proiectului ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare şi prorogarea unor termene, prin care veniturile unor angajaţi din sistemul bugetar rămân la valoarea celor din anul 2021. Organizaţia sindicală anunţă că ia în calcul formularea unei plângeri penale împotriva lui Câciu.

„Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) îl acuză pe Adrian Câciu de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Ministrul Finanţelor a refuzat dezbaterea publică a proiectului OUG nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, numită Ordonanţă «trenuleţ»”, transmit, printr-un comunicat de presă, angajaţii din sistemul penitenciar.

Aceştia susţin că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a „mimat transparenţa decizională” şi nu i-a invitat la dialog pe reprezentanţii salariaţilor, deşi ei au solicitat acest lucru.

„În data de 17.12.2021, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat, în scris, ministrului Adrian Câciu organizarea unei întâlniri, în care să se dezbată public Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative, dat fiind faptul că acesta se află în procedura de transparenţă decizională în administraţia publică, pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor. Deşi era obligat de Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Adrian Câciu nu a ţinut cont de solicitarea unei organizaţii legal constituite şi nu a invitat reprezentanţii acesteia la consultare pentru a face propuneri asupra textului proiectului Ordonanţei «trenuleţ», astfel că proiectul ordonanţei a fost votat în şedinţa de Guvern într-o formă care prejudiciază poliţiştii de penitenciare”, mai susţin sindicaliştii.

Ei afirmă că, în opinia lor, ministrul Finanţelor „se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu”, iar în acest context organizaţia sindicală „ia în calcul sesizarea organelor de urmărire penală împotriva ministrului”.

Sindicaliştii publică şi un răspuns pe care susţin că l-au primit în 3 ianuarie din partea Ministerului Finanţelor în urma unei solicitări a Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) din 17 decembrie.

„Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind unele măsuri-fiscal bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative, a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, în data de 15 decembrie 2021. De asemenea, proiectul de act normativ a fost discutat în şedinţă extraordinară a Comisiei de Dialog Social, constituită la nivelul Ministerului Finanţelor, din data de 16 decembrie 2021, la care au fost prezenţi reprezentanţii unor confederaţii sindicale şi patronale, reprezentative la nivel naţional. Menţionăm că Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost, ulterior, aprobată de Guvern şi publicată în Monitorul Oficial nr. 1202 din 18 decembrie 2021, având numărul 130/2021”, este răspunsul Ministerului Finanţelor, citat în comunicatul FSANP.

sursa: News.ro, sursa foto: France 3

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. MAI REPEDE, CA IES LA PENSIE LA 50 DE ANI…

 2. Ăștia de la fnsap mai omoară oameni în spitalele din penitenciare?

 3. Aveti foști sindicaliști din MAI , domnul Coarna in Parlamentul Romaniei.Nu-l mai vedem sa apere drepturile polițiștilor, are o pensie buna + salariul de parlamentar ++

 4. O guvernare normala reduce numarul demnitarilor si functionarilor bugetari la jumatate concomitent cu reducerea la jumatate a veniturilor lor nete .

  • 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   nu stim noi ce stiu MASONII DE RIT SECUREANU. POATE vrabi ?

  • Să dea drumul la deținuți și să plece acasă! Grevă!!!! Dacă fac ăia din învățământ grevă care abia ce au primit iar bani de ce nu ar face și gardienii? Să îi păzească on-line! 😂

 5. @ Mihai

  Pai daca in penitenciar angajatii pazesc sa fie platiti ca paznici / pindari . Daca nu stiti cuc it e platit un paznic mergeti la orice firma de paza si intrebati .
  In nici un caz sa dea drumul detinutilor . Pentru ca nu paznicii de la penitenciar au decis sa fie aceia inchisi acolo . Sa isi ia catrafusele sa plece acasa . Vine armata si asigura interimatul pina se pune ordine in ANP . Sa fie clar ; agentii din penitenciar fac munca de paznici . Sa fie platiti ca paznici . De aere e plin orice roman hranit cu fasole .

 6. Aha! Când fac profesorii grevă, trimit copiii acasă!!!! nu vine Armata să predea!
  Trebuie să dăm dreptul la grevă și polițiștilor și militarilor! Fiecare pentru el! Nu știu niciun gardian deci habar nu am cu cât sunt plătiți dar înțeleg că nu sunt mulțumiți. Să plece acasă dar zic totuși să nu moară de foame pușcăriașii deci să le dea drumul.