G4Media.ro

Sindicaliștii din penitenciare: Există riscul ca banii destinați victimelor infracțiunilor să fie…

Sindicaliștii din penitenciare: Există riscul ca banii destinați victimelor infracțiunilor să fie deturnați politic

Dacă banii copiilor în dificultate pot fi deturnați în interes de partid, exista același risc și pentru victimele infracțiunilor, atrag atenția sindicatele din penitenciare. Potrivit Federației Naționale din Autoritatea Naționala a Penitenciarelor, cu aproape 3 ani întârziere, România începe timid să pună în practică Directiva 2012/29/UE de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea și protecția victimelor criminalității.

Proiectul presupune cheltuieli anuale de aproximativ 1,2 milioane de euro (6.797.081 lei/an în medie) pentru înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor pentru sprijinirea victimelor infracțiunilor în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului DGASPC, la nivel de compartiment cu cel puțin 3 salariați: asistent social, psiholog, consilier juridic,

”Pentru că riscul ca banii alocați pentru protecția victimelor infracțiunilor sa fie deturnați în scopuri politice este cât se poate de real, considerăm oportun ca acest viitor mecanism de protecție a victimelor sa nu fie gestionat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). De acolo s-a demonstrat ca pot fi deturnați bani pentru partid prin angajări fictive”, se arată în comunicatul FSNAP.

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, este condamnat în prima instanță pentru deturnarea banilor destinați copiilor aflați în dificultate, în interes de partid. Este, deci, extrem de posibil ca și banii destinați victimelor infracțiunilor să aibă aceeași soartă dacă aceștia rămân sub control politic și dacă mecanismul instituțional presupune încadrarea de personal la comanda politica, mai susțin sindicaliștii.

„În context, notăm discrepanța majoră între resursele alocate victimelor și cele alocate infractorilor. 1,2 milioane de Euro/an pentru victime, versus 1,3 miliarde de Euro/an pentru deținuți. De peste 1.000 de ori mai multe resurse alocate pentru infractori (…) Costurile estimate pentru fiecare deținut pus în libertate prin recursul compensatoriu și care recidivează sunt de peste 24 mii Euro/recidivist. Estimăm peste 5.000 de recidiviști din “promoția Toader” în următorii ani și peste 120 milioane/an în prejudicii pentru victime, costuri sociale și de administrare a justiției”, se mai arată în comunicat.

(Sursa: Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Buna interventia acestui sindicat in conditiile in care penalii si-au tras codurile lor !

    PS. E posibil sa doreasca sa creeze un viitor mecanism de protectie a victimelor „Statului paralel” care sa se ocupe de inlaturarea „traumelor” suferite de Dragnea si ai lui iar pt asta va fi nevoie de bani, nu gluma .

    PPS. Cei 1,3 milioane de euro destinate ajutorarii victimelor infractiunilor vor fi tocmai bune pt achizitionarea semintelor ce se vor sparge anual de catre victimele politice ale „Statului Perpendicular”, pt c ;a asa le e banditilor fata de adevaratele victime ! 🙁