G4Media.ro

Sindicaliștii din penitenciare anunță plângeri penale împotriva senatorilor PSD Șerban Nicolae și…

Sindicaliștii din penitenciare anunță plângeri penale împotriva senatorilor PSD Șerban Nicolae și Tit-Liviu Brăiloiu, acuzați de comportament abuziv și injurios

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) condamnă lipsa de transparență și comportamentul injurios și abuziv al unor senatori social democrați, printre care Șerban Nicolae și Tit-Liviu Brăiloiu, în comisiile în care este discutat la Senat proiectul de lege privind Statutul polițistului de penitenciare, se arată într-un comunicat al Federației.

FSANP anunță că va depune în cursul acestei săptămâni plângeri penale împotriva celor doi senatori, acuzați de infracțiuni de abuz în serviciu și limitarea exercitării mandatului de reprezentare sindicală, și susține că ia în calcul acțiuni civile pentru insultele adresate de către aceștia în timpul ședinței Comisie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din 20 noiembrie 2019.

”Ieri 20 noiembrie 2018, cu doar 1 zi înainte de termenul de adoptare tacită și după ce președinții comisiilor au schimbat sala de ședințe pentru a fi evitată presa care aștepta declarații pe o altă temă, o parte dintre senatorii social democrați, prin președintele de ședință, au decis eliminarea din sală a reprezentantului angajaților din penitenciare, iar ca reacție la obiecțiile acestuia au proferat amenințări și injurii care se pot demonstra ușor cu înregistrările de ședință.

În context, în calitate de coautori ai amendamentelor la un proiect de act normativ extrem de slab dar bine susținut politic și care-a fost promovat la fel de netransparent de către ministrul Tudorel Toader, reprezentanții sindicaliștilor din penitenciare au fost invitați și au participat la ședințele amânate succesiv ale comisiilor parlamentare. Proiectul în cauză a primit aviz negativ de la Consiliul Economic și Social, au fost formulate peste 50 de amendamente de la Consiliul legislativ și 44 de amendamente din partea FSANP.

Legea 62/2011 a Dialogului social, la art. 218 alin. 2, sancționează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani infracțiunea de limitare a exercitării atribuțiilor funcției membrilor aleși în organele de conducere ale organizațiilor sindicale, iar art. 297 din Codul Penal sancționează infracțiunea de abuz în serviciu cu închisoare de la 2 la 7 ani”, se arată într-un comunicat al Federației.

(Sursa Foto: Inquamphotos/ Autor: Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.