G4Media.ro

Sindicaliştii din domeniul asistenţei sociale ameninţă cu acţiuni sindicale dacă nu le…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sindicaliştii din domeniul asistenţei sociale ameninţă cu acţiuni sindicale dacă nu le sunt soluţionate revendicările

Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului FNS „Pro.Asist” atrage atenţia, într-o scrisoare deschisă trimisă Ministerului Muncii, că va demara acţiuni sindicale în cazul în care problemele cu care se confruntă nu-şi vor găsi soluţionarea în cel mai scurt timp posibil, potrivit unui comunicat transmis marţi Agerpres.

„Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului FNS ‘PRO.ASIST’, federaţie reprezentativă pentru sectorul de activitate ‘Asistenţă Socială’, prin Sentinţa Civilă nr. 1534/25.11.2021 a Tribunalului Botoşani, a adus la cunoştinţă şi a solicitat în mai multe rânduri Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale rezolvarea unor probleme cu care se confruntă salariaţii sistemului de asistenţă socială, solicitări rămase până în prezent fără răspuns. În ultima adresă către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, federaţia a adus la cunoştinţă că în cadrul lucrărilor Consiliului Naţional desfăşurat în data de 27.05.2023, au fost dezbătute cu membrii federaţiei, sindicate din multe judeţe ale ţării, diversele probleme sau nemulţumiri ale membrilor de sindicat (salariaţi personal contractual, inclusiv asistenţi maternali profesionişti şi asistenţi personali sau asistenţi personali profesionişti precum şi funcţionari publici din DGASPC-uri, SPAS-uri, DAS-uri). (…) Menţionăm că, această scrisoare deschisă are rolul unui ultim semnal tras de FNS ‘Pro.Asist’ deoarece, în cazul în care solicitările prezentate nu-şi vor găsi soluţionarea în cel mai scurt timp posibil, vor fi demarate acţiuni sindicale pentru susţinerea revendicărilor până la soluţionarea lor”, se spune în document.

Potrivit sursei citate, sindicaliştii din asistenţă socială solicită, printre altele, aplicarea Legii 153/2017 în integralitatea ei pentru toţi salariaţii din sistem şi aplicarea sporurilor pentru condiţiile de muncă la valoarea salariului de bază din anul 2023.

Pe lista de revendicări se mai află exceptarea salariaţilor din sistemul de asistenţă socială cu privire la includerea indemnizaţiei de hrană în procentul de 30% pe ordonator principal de credite, limitare prevăzută de art. 25 din Legea 153/2017, dar şi exceptarea de la interzicerea angajărilor în anul 2023.

„Serviciile sociale au suferit multe modificări, ceea ce presupune scoaterea la concurs şi angajarea de personal pe serviciile restructurate, reorganizate sau nou-înfiinţate, în caz contrar anticipăm un colaps cu efecte directe asupra beneficiarilor de servicii sociale care vor fi primii care vor avea de suferit”, se precizează în scrisoarea deschisă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. sa nu se mai chinuie, deja au ceea ce au votata , mare m..la PSDNLUDMR, deja profesorii se intorc la catedra pentru ca au „indraznit” sa deranjeze golful TRADATORULUI