G4Media.ro

Sindicaliștii de la Sanitas anunță că nu vor renunța la proteste și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sindicaliștii de la Sanitas anunță că nu vor renunța la proteste și la grevă după negocierile cu ministrul muncii: Calendarul este același. Poate avem șansa să găsim soluții

Sindicaliștii de la Ferderația Sanitas au anunțat, la ieșirea de la negocierile cu ministrul muncii, Marius Budăi, că nu renunță la protestele anunțate.

”În cadrul Sanitas-ului calendarul este același. Vom anunța mâine când avem Consiliul Național dacă se schimbă ceva. Nu spunem că nu, poate avem șansa să găsim soluții”, a declarat Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut, duminică, ministrului muncii, Marius Budăi, să se întâlnească de urgență, luni, cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede decât termenul convenit.

Sindicaliştii din Sănătate au anunțat că în data de 8 iunie va avea loc o grevă de avertisment cu întreruperea activităţii timp de două ore iar greva generală este programată în 15 iunie, relatează Agerpres.

„Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas întrunit în şedinţă extraordinară, miercuri, 10 mai 2023, a analizat situaţia angajaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială, în contextul în care actuala guvernare continuă să nu îşi onoreze angajamentele asumate şi să tergiverseze adoptarea unor soluţii satisfăcătoare pentru salariaţii membri de sindicat”, se menţionează în comunicat.

Conform sindicaliştilor, Legea 153/2017 nu este aplicată în totalitate, în continuare fiind categorii de angajaţi care nu şi-au primit drepturile salariale cuvenite, iar „autorităţile nu manifestă nicio intenţie reală de a respecta prevederile legale”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. acum vreo doi trei ani olguta se lauda ca le-a marit salariile la nivelul prognozat pentru 2024 , intre timp spaga merge cam la fel ( cine lua ia in continuare cine nu ,nu ) calitatea servicilor la fel , doi ani de concediu pentru cei ce nu s-au ocupat direct de covid , de ce vor bani?