G4Media.ro

Sindicaliștii de la metrou spun că sunt îndeplinite condiţiile declanşării conflictului colectiv…

Sursa foto: Facebook/Metrorex

Sindicaliștii de la metrou spun că sunt îndeplinite condiţiile declanşării conflictului colectiv de muncă: Se poate ajunge la greva generală

Activitatea la metroul bucureştean este blocată parţial şi sunt îndeplinite condiţiile declanşării conflictului colectiv de muncă, fapt ce poate conduce la greva de avertisment şi chiar la greva generală, avertizează Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), într-un comunicat remis vineri Agerpres.

„Astăzi, la nivelul metroului bucureştean, situaţia este încordată, iar activitatea este blocată parţial. În primul rând din cauza faptului că de o bună perioadă de timp furnizorul de mentenanţă al trenurilor de metrou şi (ne)furnizorul trenurilor pentru magistrala V Drumul Taberei – Eroilor nu asigură trenuri suficiente pentru programul de circulaţie stabilit. De aici disconfortul creat călătorilor. Situaţia se poate agrava, în sensul că activitatea se poate bloca total, cauza fiind blocarea negocierilor colective de muncă”, se spune în comunicat.

USLM atrage atenţia că, în acest moment, sunt îndeplinite condiţiile declanşării conflictului colectiv de muncă la nivel de Metrorex, fapt ce poate conduce, urmând toţi paşii legali, până la greva de avertisment şi chiar la greva generală.

„Salariaţii Metrorex solicită să le fie acordat respectul cuvenit pentru munca pe care o depun pentru a transporta zilnic peste 430.000 de călători, rapid, confortabil şi mai ales în siguranţă. De aceea, membrii USLM nu pot accepta ca, pentru munca depusă în condiţiile specifice metroului, o muncă având un caracter unic la nivel naţional, să le fie afectate drepturile ce li se cuvin pentru munca prestată şi mai ales menţinerea nivelului de trai, pentru faptul că îşi pierd sănătatea în subteranul Capitalei. Vom comunica presei şi prin intermediul acesteia călătorilor evoluţia situaţiei conflictuale apărută la Metrorex”, se mai arată în documentul citat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. „să le fie acordat respectul cuvenit pentru” ca suntem Capitala europeana, sa vezi respect la Cluj… creca acolo vor avea salariile 3riple.
  iar apropo de „rapid, confortabil şi mai ales în siguranţă” asta e un cliseu.
  36 km/h e viteza medie de deplasare a metroului vostru… cam tot cu atat alearga si un om antrenat

 2. Simdicalistii spun ca nu asigura traficul ca nu au trenuri, dar vor sa intre in greva.
  Ceva concrect, ca sa intelegem si noi?!? Sa nu credem, ca sunt doar niste oportunisti, care se agata de protestul profesorilor.

 3. Păi, ori au probleme cu asigurarea mentenanței trenurilor, ori cu contractul colectiv de muncă, ori la cap!

 4. PeeSeeDee e in grafic cu „motivele” pentru care nu pot prelua guvernarea ca sa deconteze dezastrul statului esuat, fix la alegeri… e suficienta cate o greva pe saptamana, acolo unde sefii sindicatelor sunt controlati de PSD si niste „certuri” cu hAURolacii, ca sa mai creasca si ei pana la alegeri, posibil anticipate

 5. Sa vad daca am inteles corect. Profesorii protesteaza de 2 saptamani ca sa le creasca salariile mizere de 2300 lei. Metrorecsistii vor greva pentru ca au salarii de 5000 lei?

 6. Pesedistul metrorist Rădoi sare în ajutorul lui Ciolacu, care nu vrea chip să fie prim ministru. Scoate toată țara în stradă ca să-și justifice refuzul. Iar nătărăii de liberali…stau ca ăla în păpușoi.