G4Media.ro

Simonis (PSD): Nu trebuie desființată Secția specială, dacă nu funcționează perfect, haideți…

Simonis (PSD): Nu trebuie desființată Secția specială, dacă nu funcționează perfect, haideți să o facem perfectă / Cupșa (PNL): Susținem desființarea SIIJ

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, a declarat miercuri, la dezbaterea proiectului privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, că PSD nu susține acest demers și că, dacă Secția nu funcționează „perfect”, atunci trebuie „făcută perfectă”, în vreme ce reprezentanții PNL au susținut desființarea SIIJ.

„Nu trebuie desființată Secția specială, dacă nu funcționează perfect, haideți să o facem perfectă”, a declarat Simonis.

Liderul deputaților PSD a spus că, dacă ministrul Justiției nu este de acord cu amendamentul care introduce avizul CSM pentru trimiterea în judecată a magistraților, să îl supună la vot.

„Dacă nu doriți acel amendament, supuneți-l votului plenului. Aveți curaj?”, a afirmat Simonis.

Deputata PSD Laura Vicol a adăugat că parlamentarii PNL şi USR nu ar dori, de fapt, desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, ci ar viza independența magistraților.

„Suntem astăzi aici pentru că USR-iştii şi PNL-iştii doresc să-şi ducă acest plan la capăt cu orice costuri. Desfiinţarea Secţiei privind investigarea infracţiunilor din Justiţie este ceea ce visează noaptea, ceea ce mănâncă dimineaţa, la prânz şi seara. Dar, în realitate, nu despre desfiinţarea SIIJ este vorba aici, ci despre independenţa magistraţilor. USR şi PNL cred că independenţa magistraţilor se ia şi se oferă de către politic, nu de către Constituţie şi nu prin legi”, a afirmat Vicol Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat miercuri că liberalii vor vota pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Vicol a mai spus că reprezentanții coaliției nu sunt interesați de faptul că „magistraţii se tem de presiuni”.

De cealaltă parte, deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat că liberalii vor vota pentru desfiinţarea Secţiei speciale, după „eforturi” care au durat patru ani.

„Observatorii externi obiectivi, Comisia de la Veneţia, GRECO, Comisia Europeană, Parlamentul European, chiar şi Consiliul Consultativ al Judecătorilor din Europa, cu toţii au spus că nu trebuia înfiinţată această secţie, nu trebuia înfiinţată pentru că afectează independenţa sistemului judiciar şi afectează în mod negativ eficienţa urmăririi penale”, a declarat Cupşa.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputației, că Guvernul susține, pentru desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților, varianta în forma inițială trimisă în Parlament.

„Soluția legislativă pentru desființarea Secției speciale era cea pe care a trimis-o Guvernul spre Parlament, fără alte prevederi speciale”, a spus Stelian Ion, la începutul dezbaterilor din Camera deputaților privind desființarea Secției Speciale.

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu vrea neica-nimeni asta sa intre inapoi de unde s iesit cand a fost fatat?

  2. „nu functioneaza perfect” .. in viziunea lor, institutia asta functioneaza?!?! nu stiam ca la PSD sunt comedianti.
    Daca tovarasul nu glumeste, atunci e cam clar de ce functioneaza „perfect” Romania dupa atatia ani de guvernare aPSD

    • Ar fi fost o dovada de functionare perfecta daca-l salva pe dragnea de puscarie, dac-o baga pe lck in puscarie…
      N-a prea reusit

  3. Pierdere de timp, nu toate mustele fac miere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.