G4Media.ro

Simona Halep respinge noua acuzație de dopaj și invocă o ”hărțuire”: Trei…

sursa foto: Facebook/ Australian Open

Simona Halep respinge noua acuzație de dopaj și invocă o ”hărțuire”: Trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este complet normal

Jucătoarea de tenis Simona Halep (31 de ani) a respins noua acuzație de dopaj ce i-a fost adusă vineri de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) și s-a declarat victima unei ”hărțuiri”.

Într-un comunicat postat pe conturile sale de pe rețelele sociale, Halep a declarat că ”trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este complet normal”. Poziția sa a venit după ce ITIA a anunțat că a depistat o evoluție anormală a sângelui sportivei.

Paşaportul Biologic al Sportivului (ABP), menţionat de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului în noua acuzaţie împotriva Simonei Halep, monitorizează anumite “variabile biologice” care dezvăluie indirect efectele dopajului.

Halep, care este deja suspendată din octombrie 2022 pentru un presupus doping, a criticat în comunicatul său și tergiversarea judecării dosarului inițial.

”Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele. Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția. Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să-mi pot susține în sfârșit cazul la termenul de la finalul lunii, după mai multe întârzieri provocate de ITIA”, a scris Halep.

Organizaţiile antidoping pot integra paşaportul biologic în cadrul mai larg al unui program puternic anti-doping pentru a:

– identifica sportivii care necesită atenţie suplimentară printr-o interpretare inteligentă şi în timp util a datelor din paşaport. ABP oferă informaţii valoroase care pot fi utilizate pentru a direcţiona mai eficient activităţile antidoping, cum ar fi testarea ţintă sau investigaţiile
– urmări posibilele încălcări ale regulilor anti-doping (ADRV) în conformitate cu articolul 2.2 (Utilizarea sau încercarea de utilizare de către un sportiv a unei substanţe interzise sau a unei metode interzise) din Codul mondial anti-doping (Cod).

„Din 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar din viața mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nici măcar nu am luat în calcul vreodată să apelez la vreo substanță interzisă. Am încercat de două ori să fiu judecată de un tribunal independent, dar ITIA a găsit în mod constant motive pentru a amâna asta. Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este complet normal”, a mai scris Halep.

Șansele româncei de a reveni în prim-planul tenisului mondial scad după noua acuzație, dat fiind că eventuala demontare a acesteia presupune noi demersuri în justiția sportivă, în condițiile în care Simona Halep a ajuns la o vârstă înaintată pentru sportul de mare performanță.

Simona Halep e jucătoarea de tenis din România cu cele mai bune performanțe din istorie. A fost numărul 1 mondial în clasamentul WTA, a câștigat turneele de Grand Slam de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), jucând alte trei finale la Roland Garros și Australian Open. De-a lungul carierei a câștigat 24 de titluri WTA la simplu și a disputat 18 finale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...