G4Media.ro

Simion, AUR: Nu suntem de acord cu faptul că trebuie să se…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Simion, AUR: Nu suntem de acord cu faptul că trebuie să se producă o federalizare sau regionalizare / Tănasă: Aţi permis ca în Transilvania în multe zone limba maghiară să devină  limbă oficială

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a declarat, luni, la şedinţa solemnă dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei, că nu este de acord cu modificarea Constituţiei, menţionând că actuala lege fundamentală este bună şi „trebuie apărată de uzurpatori atât de aici de la Bucureşti, cât şi de la Bruxelles”.

„Noi nu suntem de acord cu faptul că trebuie să se producă o federalizare sau regionalizare sau cum doreşte unul sau altul din partidele şi organizaţiile guvernamentale care sunt în Parlament astăzi. Nici pentru punerea în acord cu anumite prevederi europene.

Noi credem că a noastră Constituţie este foarte bună şi unele încercări de încălcare a Constituţiei, cum a fost înlăturarea Avocatului Poporului neconstituţional, au fost stopate”, a afirmat Simion.

El a spus că dreptul la învăţătură prevăzut în Constituţie nu a fost asigurat şi a făcut un apel ca drepturile fundamentale ale românilor să nu fie „călcate în picioare”.

„Vedeţi că pierdem o generaţie pentru că dreptul la învăţământ, dreptul la învăţătură trebuie asigurat. Din păcate, nu a fost asigurat de statul român prin hotărâri de guvern care sunt aduse aici în Parlament şi noi trebuie să le ascultăm şi din păcate nu putem interveni asupra stării de alertă.

Încetaţi să încălcaţi în picioare drepturile fundamentale ale românilor şi începeţi să respectaţi Constituţia, nu prin şedinţe solemne, ci respectând Constituţia şi eliminând orice formă de obligativitate asupra românilor”, a adăugat deputatul AUR.

Simion a transmis că actuala Constituţie trebuie susţinută şi apărată.

„Constituţia este bună, ea trebuie susţinută şi trebuie apărată de uzurpatori atât de aici de la Bucureşti, cât şi de la Bruxelles”, a susţinut George Simion.

Deputatul AUR Dan Tanasă a afirmat, la rândul său, că au fost încălcate articolele din Constituţie referitoare la teritoriul României, simbolurile naţionale şi limba oficială, PSD şi PNL „tolerând atitudinile absolut inacceptabile ale UDMR”.

„Articolul 3 din Constituţia României vorbeşte de teritoriul României care este inalienabil. Din păcate, în ultimii 30 de ani atât PSD, cât şi PNL şi UDMR au permis vânzarea pământului românesc către străini la un nivel demenţial.

Din păcate, suntem poate unicii în lume care ne-am înstrăinat pământul şi am vândut, ne-am trezit într-o situaţie în care am permis încălcarea art. 3 al Constituţiei. Art. 12 vorbeşte de simbolurile naţionale ale României, art.13 vorbeşte de limba naţională, de limba română.

Eu am câştigat câteva zeci de procese în instanţele din România prin care am încercat să impun respectarea limbii oficiale de stat. Din păcate, atât PSD, cât şi PNL aţi tolerat timp de 30 de ani atitudinile absolut inacceptabile ale UDMR atunci când vine vorba de simboluri naţionale şi de limba oficială de stat în România.

Aţi permis, domnilor, ca în Transilvania, practic în multe zone limba maghiară să devină practic de fapt limbă oficială de stat şi permiteţi în continuare, dragi colegi de la PSD la PNL. Limba oficială de stat nu este negociabilă cu nimeni şi nici simboluri naţionale. Astea le puteţi spune colegilor de la UDMR”, a adăugat Tanasă.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

33 comentarii

 1. Mai nou vor si modificarea constitutiei, ei stiu a nu o sa mai alegem vreun presedinte de la PNL sau PSD din cauza asta le e frica ca ar putea ca functia de presedinte sa pice pe mana unui independent care chiar ar putea respecta Constitutia si pe noi…

  • O descentralizare trebuie, ca aia din Bucovina ar fi scos de mult toate prostiile de restricții daca nu aveau nevoie de lumina si permisiune de la centru’ Dâmbovița. Doar că nu am nici eu incredere in UDMR. :)))

 2. Tara arde si Simion se piaptănă 😃

 3. Corect. NOTA 10!

  • Pai numai PSD le-a dat tot ce au asa ca de ce Simion nu critica PSD? 😄

 4. Numai prostii. Totul e bine și toată zona aia de care vb Simion se dezvoltă mai bine ca restul. Invidiaaaa! Românii nici nu mai au cu cine vota chiar dacă ar vrea. Noroc că a venit psd la putere poate așa se mai poate schimba ceva. România este o țară unită și prosperă.

 5. Ba chiar avem nevoie de o federalizare, descentralizare și debirocratizare. De ce să nereprezinte numai Bucureștiul, și Provinciile au oameni serioși. Așa trebuia să fie de la început…

 6. Aici are dreptate fără niciun dubiu!

  • Pai daca are dreptate sa se ia de PSD ca ei au dat celor de la UDMR tot ce au, de ce nu o fac?

 7. Tănase, sosoc mic, e fix ce cereți voi sa li se dea romanilor din Ucraina. Ah, nu vreți si pt maghiarii din România. Curat-murdar. Scarbos

  • Nu se compară!

  • Tanasa vrea exact ce au maghiarii din România pentru romanii din Ucraina. Vrea biserici și scoli bilingve. Niciodată Tănase nu cerut sa se desființeze limba maghiara ca fiind a doua limba din scoli, doar la primărie și politie limba principala sa fie romana, și va garantez că nu este nici limba a doua.

 8. „Descentralizarea”va insemna ca ,in afara de autoritatile locale,judetenene etc.de acum,veti avea inca un rand-doua de autoritati(regionale),care vor fi tot la ordinele celor centrale…toate bine platite,”speciale”,desigur

  • Adica vor fi mai putin baroni locali care sa tina sub control prostimea de la tara.

   😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

 9. Daca se va continua politica de jaf si imbogatire pnl si psd , atunci sa nu va mirati cond o sa va treziti ,in cativa anisori …nu multi ,cu o Transilvanie federala ! Ardelenii s-au saturat de ”binefacerile” care vin de la sudisti !!!

  • Bine punctat,Gerula!
   Ani de zile luam foc numai la auzul primelor litere despre autonomie,dar de când cu teleormănizarea României,mde,parcă privesc altfel chestiunea…
   Că nu vreau să văd Oradea ajunsă ca Alexandria sau Vaslui!

 10. Trebuie doar să privești la alte exemple relevante (Italia, și mai ales Polonia) pentru a realiza faptul că actuala împărțire administrativ teritorială a României este una depășită și una care nu face decât sa se fie piedică unei dezvoltări accelerate însă rebuturile din acest partid care nu au nici o legătură cu realitățile lumii în care trăim nu au cum să înțeleagă niște aspecte elementare.
  Legat de comentariile acelui deșeu umblător marcat de frustrări evidente (poate i-o fi furat un maghiar/secui iubita în tinerețe) sunt curios cum se raportează la situația românilor din Timoc sau din nordul Bucovinei. Oare și în aceste cazuri urlă că nu se respectă limba de stat și îi îndeamnă pe românii care vor să învețe în limba maternă sau vor să poată să își folosească limba în administrație, să stea cuminți și să învețe limba statului în care trăiesc căci altfel nu au cum să fie niste ucrainieni sau sârbi buni ? Alt exemplu relevant din aceeași Serbie (un adevărat paradox acest stat) este Regiunea Autonomă Voivodina unde pe lângă limba sârbă mai sunt oficiale în 5 limbi! (printre care și româna deși românii sunt în proporție de 2% acolo!). Dispare Serbia pentru că limba română este limbă oficială? Jignește vreun român demnitatea sârbilor pentru că își folosește limba maternă și are grijă să nu-i dispară tradițiile și obiceiurile de secole doar pentru că niște oameni la o masă, la un moment dat, au hotărât ca pământul lui să facă parte dintr-un stat național în cadrul căruia el nu face parte din etnia majoritară?
  Mai mult respectivii clowni tricolori ar trebui să știe faptul că orice minoritate își poate folosi limba în administrație dacă localitatea are cel puțin 20% populație din cadrul acelei minorități. (procentul în sine este de mult expirat dacă ne uităm la faptul că în țări vecine inclusiv Ungaria, minoritățile au drepturi asemanatoare la un procent sub 10%)
  Nu în ultimul rând, cel mai mare șef de galerie din Parlamentul României ar trebui să știe faptul că (dacă tot face obsesiv trimitere la istorie sau mă rog, la ce numește el istorie) încă din 1918 personaje mărețe ca Iuliu Maniu, Vaida-Voevod, Iancu Cavaler de Flondor sau Ion Inculeț au încercat să se opună centralismului promovat de PNL și Brătieni și să ofere regiunilor o mai mare libertate de administrare fată de capitală. Bănuiesc că și aceste personaje istorice pot fi numite (urmând retorica domnului Simion) -„uzurpatori”.

 11. O restructurare administrativă mă gândesc că ar prinde bine…cred că și Emil Boc venise cu o idee de genul. Cred că granularitatea din administrația prezenta e ceea ce împiedică o dezvoltare durabilă a României.in rest.,toate poveștile astea cu ungurii și românii din Transilvania e praf in ochi…prinde totuși la extremiștii români și unguri deopotrivă….Eu stau cu Zoltan la grătar și pământul de sub picioare si naționalitatea nu ne împiedică să fim oameni.

  • Boc a venit cu idea de a detine controlul nu din motive corecte.

 12. Simioane,golănete lătrău,decât să vă văd pe voi,neanderthalieni sadea,dispunând de soarta frumosului meu oraș Oradea,mai bine autonomie transilvană,fir-ați voi ai dracului de fascistoizi cu minte de Ev Mediu Timpuriu!

 13. Mai AUR-istilor de 32 de ani PSD tradeaza in interesul UDMR si altii dinaintea lor asa ca de ce nu sunteti antisistem impotiva PSD?
  Ne explicati noua mai baieti sau balamalele PSD au grija sa nu deranjeze stapanii? ☝️

 14. Hauru a votat umar la umar cu UDMR uzurparea statului roman.

 15. Trebuie sa scăpăm de căpușele de Dâmbovița !

 16. Tanasa vrea exact ce au maghiarii din România pentru romanii din Ucraina. Vrea biserici și scoli bilingve. Niciodată Tănase nu cerut sa se desființeze limba maghiara ca fiind a doua limba din scoli, doar la primărie și politie limba principala sa fie romana, și va garantez că nu este nici limba a doua.

 17. Singura solutie sa se trezeasca romanii la realitate e autonomia Transolvaniei. In acel moment vor vedea restul romanilor cum fara banii din Transilvania. Cea mai mare cota din buget vine de acolo.

 18. Pana la revizuirea Constitutiei Romaniei, urgent comasarea comunelor.
  Foarte multi functionari care nu-si fac treaba, activitatea economica aproape zero in multe comune, scaderea numarului de cetateni accentuata etc.
  Astfel se fac si economii la buget.

 19. Despre uzurpatorii din Rusia nu zice nimic, mucles :))

 20. Daaa, sigur că da…! Să rămână soarta țării și toți banii ei la jmecherii „dân București”, ca să-i împartă ei după cumetriile de conjunctură și/sau după interesele de partid, dând pomeni grase pentru nemuncă și încurajând parazitismul, în detrimentul dezvoltării reale a țării!
  Exemple? Cu duiumul: „cele 8 spitale regionale”, sublime, dar de negăsit, autostrăzile invizibile, în frunte cu „mama lor”, Brașov-Borș, „construită” de această uriașă corporație BECHTEL, care este, de fapt, clasa politică dâmbovițeană, etc.
  Din contră, ar trebui încurajată regionalizarea, în temeiul autonomiei financiare regionale, guvernul central de la București urmând a se ocupa, pe baza unor contribuții financiare oneste si rezonabile ale regiunilor, doar de proiectele de anvergură națională, de apărarea țării și de politicile sale externe…