G4Media.ro

Siemens nu mai livrează Germaniei trenuri de mare viteză, după descoperirea unor…

Sursa foto: Siemens.com

Siemens nu mai livrează Germaniei trenuri de mare viteză, după descoperirea unor defecţiuni

Siemens va opri temporar livrările de trenuri de mare viteză ICE către operatorul feroviar german Deutsche Bahn după ce a constatat defecţiuni la anumite componente, a anunţat joi conglomeratul industrial german, transmite agenția Reuters, preluată de Agerpres.

„Siemens Mobility este în strâns dialog cu Deutsche Bahn şi cu subcontractorul, lucrând din greu la rezolvarea problemei”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al companiei.

21 de trenuri din cele 90 care au fost livrate până acum către Deutsche Bahn nu sunt afectate şi pot fi folosite în siguranţă, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În timpul testelor pentru asigurarea calităţii, Siemens a constatat defecţiuni la punctele de sudură ale componentelor şi acum lucrează cu Deutsche Bahn pentru a stabili perioada în care poate fi rezolvată problema.

„Siemens Mobility nu face compromisuri privind calitatea şi siguranţa trenurilor sale”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Oprirea livrărilor a fost prima dată anunţată de publicaţia germană Bild.

Deutsche Bahn este sub presiune pentru a-şi moderniza reţeaua feroviară, astfel încât Germania să-şi poată îndeplini obiectivele de mediu. Obiectivul Guvernului de de a dubla numărul pasagerilor pe calea ferată şi să sporească cota de piaţă pentru transportul feroviar de marfă, până în 2030.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...