G4Media.ro

Siegfried Mureșan: Prim-ministrul Dăncilă a mințit. Comisia Europeană nu a primit nici…

Siegfried Mureșan: Prim-ministrul Dăncilă a mințit. Comisia Europeană nu a primit nici până acum dosarul pentru centura Bucureștiului

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a mințit când a declarat că este gata dosarul privind modernizarea din fonduri europene a centurii Bucureștiului la nivel de autostradă și că va fi transmis Comisiei Europene în data de 15 octombrie a.c., a afirmat joi europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al PPE, potrivit unui comunicat de presă.

Dovada, arată acesta, o reprezintă răspunsul oficial al Comisiei Europene care confirmă că Guvernul României nu a depus până în acest moment dosarul de finanțare.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, declara acum două luni că dosarul privind modernizarea din fonduri europene a centurii Bucureștiului la nivel de autostradă este deja gata și va fi transmis Comisiei Europene în data de 15 octombrie. Prim-ministrul Dăncilă a mințit. Comisia Europeană a răspuns la o interpelare scrisă pe care i-am adresat-o în care spune că nu s-a depus nicio cerere de finanțare până în prezent pentru centura Bucureștiului, proiectul fiind încă în curs de elaborare”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

„De la depunerea proiectului de metrou 1 Mai – Otopeni din data de 24 decembrie 2017, guvernele PSD-ALDE nu au mai depus niciun proiect major de infrastructură de transport. În momentul de față, în România, fondurile europene sunt absorbite doar de către primarii și președinții de consilii județene. Proiectele importante de infrastructură aflate în responsabilitatea Guvernului se lasă așteptate. Oricât ar fi de buni primarii și președinții de consilii județene, nu pot compensa incompetența guvernului care are obligația să construiască autostrăzi, căi ferate de mare viteză și spitale regionale”, a mai spus europarlamentarul.

Răspunsul Comisiei Europene din 5 decembrie a.c. la interpelarea scrisă a lui Siegfried Mureșan:

 • „Serviciile Comisiei nu au primit încă nicio cerere de finanțare pentru un proiect major referitor la centura ocolitoare a municipiului București. Ministerul Transporturilor a informat serviciile Comisiei că CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) i-a transmis cererea de finanțare din Fondul de coeziune. Prin urmare, Comisia înțelege că proiectul este încă în curs de elaborare la nivel național. Ministerul Transporturilor a informat Comisia că, până la sfârșitul anului 2018, va fi trimisă Comisiei cererea de finanțare pentru proiectul major referitor la centura de sud a municipiului București. După ce serviciile Comisiei vor primi cererea de finanțare a proiectului, aceasta va fi evaluată, urmând ca o decizie să fie luată în termen de trei luni de la data depunerii acesteia.
 • Ministerul Transporturilor a informat serviciile Comisiei că datele programate pentru începerea lucrărilor pentru centura ocolitoare a municipiului București diferă în funcție de tronsonul de drum. Potrivit Ministerului Transporturilor, proiectarea și lucrările privind Autostrada de Centură a Municipiului București – sector Sud vor începe în aprilie 2019, dar lucrările în anumite secțiuni au început deja, de exemplu pe tronsonul dintre A1 și DN7 și pasajul suprateran pe DJ 602 București – Domnești.”

Dosarul prin care România solicită finanţarea din bani europeni pentru Centura Capitalei este gata, iar luni (15 octombrie 2018 – n. red.) va fi transmis Comisiei Europene, a anunţat premierul Viorica Dăncilă pe 11 octombrie, citată de News.roPremierul a declarat că finanţarea cerută de România este de peste 1,3 miliarde de euro, fără TVA.

„Am făcut progrese importante în ceea ce priveşte asigurarea finanţării investiţiilor care vizează Centura existentă a municipiului Bucureşti, dar şi infrastructura nouă la profil de autostradă. Dosarul prin care solicităm finanţarea din bani europeni este gata şi luni va fi transmis Comisiei Europene. Solicităm finanţarea din bani europeni, mai exact din Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru acest proiect deosebit de important. Vorbim despre fonduri estimate la peste 1,3 miliarde de euro fără TVA. Guvernul va oferi tot sprijinul pentru atragerea finanţării europene necesare realizării acestui proiect”, a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Adica, cineva vrea s-o faca (mai) de cacao pe veorica, sau se face ea singura finca-i place?
  E voluntara!

 2. Cred ca Dancila si Cretu evita fondurile europene pentru a stopa fraudele penale.

 3. Nu cred ca e vorba de minciuna aici. Probabil la Bruxelles nu sunt suficiente ghisee, astfel incat birocratul roman trimis cu doasul nu stie ce pasi sa urmeze.

  • Da, e inca cu dosarul in mana pe vreun coridor si tot intreaba, saracu’.
   Intre timp o freaca prin briusel, pe diurna de functionar UE … se mai duce la cate-un ghiseu si baga capul: a … aici nu e . NUE

 4. Minciuna sfruntată e la fel de românească precum şpaga. Suntem un popor cu tradiţii.

 5. Când o săa îl trimită, în sfârșit, vor constata că e bun de folosit pe post de hârtie igienică…adică va fi un dosar făcut cu picioarele/ de mantuială, fără legătură cu realitatea și imposibil de folosit pentru implementare…
  nici macar dosarele de înregistrare a diverse obiective in patrimoniul UNESCO nu sunt bune și sunt întoarse, darămite un proiect pt construcția unei autostrăzi…bugetarii care se ocupa de ele sunt, in marea majoritate, băgați acolo cu pile- pt un salariu uriaș, fără să aibă calificări sau competențe reale…

 6. Minciuna guvernamentala a devenit politica de stat.

 7. Muresan e documentat, a fost la fata locului. Pe CEntura, nu la CE….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.