G4Media.ro

Siegfried Mureşan și Dragoș Pîslaru au fost numiți raportori ai Parlamentului European…

Siegfried Mureşan și Dragoș Pîslaru au fost numiți raportori ai Parlamentului European pe Facilitatea de Redresare a UE de 560 de miliarde de euro

Articol actualizat: Deputații europeni Siegfried Mureşan (PNL / PPE) și Dragoș Păslaru (USR PLUS / Renews) au fost numiți coraportori ai Parlamentului European pe raportul legislativ privind Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă a Uniunii Europene (UE) în valoare de 560 de miliarde de euro, potrivit unui comunicat de presă postat duminică pe pagina de internet a lui Mureșan.

Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă este primul şi cel mai important pilon al Pachetului de Redresare de 750 de miliarde de euro anunţat la sfârşitul lunii mai de Comisia Europeană, scrie sursa citată. Acest instrument va sprijini statele membre cu fonduri europene nerambursabile (310 miliarde de euro) şi credite în condiţii avantajoase (250 de miliarde de euro) pentru a finanţa propriile planuri naţionale de redresare economică.

Din cele peste 30 de miliarde de euro care îi vor reveni României în pachetul total de redresare de 750 de miliarde de euro, până la 25 de miliarde de euro vor fi alocate prin intermediul Facilităţii de Redresare.

„Este un instrument foarte important pentru România care va permite punerea în aplicare a Planului de Investiţii şi Relansare Economică prezentat de Guvernul României săptămâna trecută. (…) obiectivul meu ca raportor este să mă asigur că facilitatea va aduce investiţii acolo unde România şi românii au cea mai mare nevoie: în infrastructura de transport, în şcoli, în spitale, în digitalizarea economiei, în extinderea reţelei energetice, în combaterea schimbărilor climatice”, a declarat Mureşan. „Un lucru benefic este că Parlamentul European are rol de codecizie în adoptarea legislaţiei europene care va sta la baza acestui instrument, iar raportul pe care îl voi coordona va fi unul legislativ. Acest lucru înseamnă că, prin munca noastră în procesul de negociere şi de redactare a legislaţiei şi prin votul nostru final în Parlamentul European, vom decide în ce direcţie vor merge banii, pe ce tipuri de proiecte şi cum vor fi atrase aceste fonduri de către statele membre”, a adăugat eurodeputatul român.

Parlamentul European va avea trei raportori pe proiectul legislativ al acestui instrument. Pe lângă cei doi români va mai fi un coraportor de la Grupul Socialiştilor Europeni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Claudiu Manda al Olgutei mai e pe la Brussels, ca nu se aude nimic de el desi de 1 An si ceva acest analfabet PSDist ia o gramada de BANU lunar!
  „Cel mai leneș europarlamentar, Manda, și-a cumpărat apartament de 250.000 de euro la Bruxelles.
  Probabil cel mai comod europarlamentar român și-a cumpărat un apartament de un sfert de milion de euro făcând un împrumut bancar.
  Manda este solvabil deoarece câștigă 80.000 de euro/an în Parlamentul European unde a fost trimis, anul trecut, de PSD.
  În urmă cu o lună scriam că, probabil cel mai absent europarlamentar român de la muncă, este PSD-istul Claudiu Manda a cărui activitate în forul european este inexistentă. Din informațiile publice de pe site-ul Parlamentului European reieșea că Manda are cea mai redusă activitate raportat la ceilalți colegi ai săi din România.
  Întrebarea de 80.000 de euro.
  După un an de mandat la Bruxelles, activitatea sa oficială constă „într-o întrebare orală” despre „Funcționarea pieței interne”.
  Manda a vrut să știe cum vor fi afectate firmele de transport după ce a fost votat „Pachetul privind mobilitatea I referitor la detașarea șoferilor, perioadele de conducere și perioadele de repaus și adaptările la evoluțiile din sectorul transportului rutier.”
  Manda a mai propus, pe 12 decembrie și „Rezoluția Parlamentului European referitoare la comemorarea celei de a 30-a aniversări a revoluției din România din decembrie 1989”. Rezoluția a fost semnată de majoritatea europarlamentarilor români.
  Claudiu Manda nu a avut nici „contribuție la dezbaterile din plen” și nicio „întrebare cu solicitare de răspuns scris” pe toată durata mandatului.
  Claudiu Manda a încasat, pentru primul an de europarlamentar, în jur de 80.000 de euro NET la care se ADAUGA diurnă, bani de cazare și transport (alte zeci de mii de euro Lunar).
  Al doilea an de mandat a fost început mai curajos de Manda care, în 10 iunie 2020, a propus o rezoluție privind regimul muncitorilor transfrontalieri.
  Interesat de piața imobiliară.
  Claudiu Manda a fost mai activ pe piața imobiliară din Capitala Belgiei unde a achiziționat, anul trecut, un apartament de numai 76 de metri pătrați.
  Pentru asta a luat un credit pe 25 de ani de la BNP Paris în valoare de 240.000 euro (3.200 euro/mp).
  Aflăm aceste amănunte din declarația de avere a soției – Olguța Vasilescu depusă în urmă cu o lună.
  Din care mai aflăm că Manda nu a pus bani deoparte în primul an de europarlamentar având câteva mii de euro în cont.
  Eurodeputatul Claudiu Manda NU a dorit să evalueze pentru Newsweek România primul său an din mandatul de europarlamentar.
  Toata delegatia PSDista e practic iNEXISTENTA la Brussels, adica nebagata in seama in ceea ce priveste functiile de mare RESPONSABILITATE!
  Siegfried Muresan a fost Negociatorul-șef(raportor) din partea Parlamentului European pentru Bugetul UE din 2018!!

 2. Un alogen Singrifd asta…

 3. Si Dragos Paslaru!
  PSDeii analfabeti, pe nicaieri!
  „Eurodeputații români Siegfried Mureșan(PNL) și Dragoș Pîslaru(USR-PLUS) au fost numiți coraportori ai Parlamentului European pentru Facilitatea de Redresare și Reziliență a Uniunii Europene (UE) în valoare de 560 de miliarde de euro.”

  • „Coraportori” adică frecători de mentă pe bani mulți. Se poartă la Bruxelles, important e să știi linge clanțe

  • Cam acri strugurii, nu-i asa? Sunt din soiul ”1001”, ca nea Nelu s-a zgarcit la bani si n-a plantat si el in Kiseleff10 o vie de soi nobil, un Riesling Italian, ceva…!

 4. Completare la articolul G4 -coraportorul grupului RE este Dragos Paslaru (PLUS).

  PS. Chiar nu inteleg de ce n-ati specificat asta ?! Din 3 raportori ai celui mai ambitios plan de redresare economica din istoria UE, doi sunt romani. Oare nu trebuie sa se stie asta?

 5. Adio stat de drept în Romania.