G4Media.ro

Sibiul concurează, alături de Viena, Paris, Roma sau Florența, pentru un loc…

Sibiul concurează, alături de Viena, Paris, Roma sau Florența, pentru un loc de top în competiţia pentru cele mai bune destinaţii turistice europene în 2021

Sibiul a fost nominalizat, pentru al doilea an consecutiv, pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene de către Asociaţia European Best Destinations. Primăria Sibiu a înscris oraşul în această competiţie cu scopul de a menţine destinaţia Sibiu în atenţia turiştilor, printr-o promovare constantă, anunță un comunicat de presă al instituției.

„Apariţia vaccinului anti-COVID ne dă speranţa că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv, trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricţiile necesare pentru protecţia cetăţenilor. Anul acesta, în prezentarea oraşului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activităţi prin care turiştii pot respecta distanţarea şi se pot simţi în siguranţă. Am scos în evidenţă centrul istoric, modalităţile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii şi drumeţiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitala europeană a drumeţiei şi gazdă a celui mai mare forum pe această temă – Eurorando”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Printre oraşele şi regiunile selectate alături de Sibiu în această competiţie se află Viena, Paris, Roma, Florenţa, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franţa), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania, Capri (Italia) şi Kefalonia (Grecia).

La ediţia din 2020, Sibiul s-a clasat pe locul 6, cu 30.178 de voturi exprimate. Pe locurile 1-5 s-au situat oraşele Colmar (Franţa), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) şi Cascais (Portugalia).

Competiția se desfășoară în perioada 20 ianuarie – 10 februarie, iar stabilirea clasamentului celor 20 de oraşe turistice de top se va face în funcţie de numărul de voturi primit de fiecare oraş participant.

Votul se acordă pe platforma www.vote.ebdest.in, putându-se vota o dată la 24 de ore de pe acelaşi IP.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cam sus pretentiile!

 2. Familia Iohannis vs. familia de’ Medici.

 3. Sibiul poate concura doar la festivalul calupurilor de brânză de oaie și a picioarelor nespălate de cioban săsesc

 4. Ultima frază dă cheia farsei. Asta este adevărata fake news, fapte reale, dar dacă desfășori toată povestea sunt lipsite de sens, se dezumflă, făcături, la fel ca „palatul lui Putin”. Important e să controlezi narativa. Cooperativa narativă de producție.

 5. Pentru Pe se distul. Tu poți concura pentru cel mai medieval bou!

 6. PSDistul: nu are concurență. Tipic. Bravó BELEN.

 7. Cat de penibil poate fi! Cine a fost în mari orașe cu adevărat culturale și civilizate înțelege.
  Multă reclama nemeritată!

 8. Sibiul e departe de a fi o desinaie turistică. E umflat nemeriat.

 9. Cand Craiova a fost desemnata printre cele mai interesante destinatii pentru Craciun sistemul a facut tot ce-i posibil sa-i puna bete-n roate si s-a terminat cu un fiasco total. Acum, daca e Sibiul nominalizat, sigur nu va spune nimeni nimic, indiferent de numarul de infectati, vaccinati, cate case au,etc.. Ghinion!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.