G4Media.ro

Sibiu: Tot mai mulți doctori și asistente cer ajutor psihologilor din cauza…

Sibiu: Tot mai mulți doctori și asistente cer ajutor psihologilor din cauza epuizării

Tot mai multe persoane apelează la ajutorul medicilor psihiatri şi al psihologilor, din cauza pandemiei de COVID-19, iar printre cei care spun că au nevoie să fie consiliaţi se numără tot mai multe cadre medicale din spitalele unde sunt trataţi pacienţii cu noul coronavirus şi care fac tot mai greu faţă stresului şi oboselii, potrivit specialiştilor citați de Agerpres.

„Adresabilitatea este crescută. Pot să vă spun (…) că inclusiv cu ajutorul Consiliului Judeţean am înfiinţat o linie de telefon, Telverde, a Spitalului de Psihiatrie, pentru gestionarea situaţiilor de criză, care funcţionează încă de la începutul pandemiei. (…) Este o linie de voluntariat, Spitalul de Psihiatrie face şi voluntariat. Starea de anxietate este crescută şi partea de reacţii depresive în momentul actual”, a declarat directorul medical al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, medicul Ciprian Băcilă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Îngrijorător este că tot mai multe cadre medicale care tratează bolnavii cu COVID-19 ajung în cabinetele psihologilor, din cauza epuizării psihice, nu doar fizice.

„Ceea ce este cert şi cred că toată lumea poate confirma, toţi specialiştii în domeniul sănătăţii mentale, este că într-adevăr în această perioadă adresabilitatea a crescut atât în sistemul public, cât şi în cel privat. (…) Daţi-mi voie să fac o trimitere la sistemul privat, unde clar adresabilitatea a crescut. Este vorba despre multe solicitări din partea atât a părinţilor, deci pentru copiii lor, adolescenţi foarte mulţi, cu foarte multe probleme, cât şi adulţi. Anxietate, depresie, tulburări de adaptare – am aceste informaţii că sunt şi categoric tot ceea ce a însemnat înainte o vulnerabilitate, s-a transformat într-un teren extrem, extrem de fragil şi propice dezvoltării unor tulburări ulterioare. Stresul este cu adevărat o mare consecinţă a ceea ce a fost şi, nu în ultimul rând, tot mai multe solicitări, noi, psihologii, avem din partea cadrelor medicale. Cadre medicale care sunt epuizate după efortul de săptămâni, de luni. Şi aceasta cred că este, nu i-aş spune o problemă, ci o realitate asupra căreia ar trebui să ne aplecăm serios de tot”, a precizat directorul Departamentului de Psihologie din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, psiholog psihoterapeut Mihaela Bucuţă, citată de Agerpres.

Foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Intubatul nu da spaga. Azi asa, maine asa, dar deja se exagereaza cu intubarile astea.

  2. Fotografie pentru albumele de familie!!Lipsesc lozincile gen „stai acasă, noi avem grija pentru tine!” sau”Am primit BONUS 500 de euro că sunt in linia I „deci,am bani de psiholog!!!!SIBIU nu este inclus in judetele de risc(zona rosie),DE CE se plang????

    • Mai bine gandeste-te, daca vreodata vei avea nevoie de tratament pentru o forma mai serioasa de COVID, UNDE o sa te tratezi?

      Nu doresc asta la nimeni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.