G4Media.ro

Sibiu: Risc de producere de avalanşe în munţii Făgăraşului, unde, la peste…

Sursa foto: Pixabay

Sibiu: Risc de producere de avalanşe în munţii Făgăraşului, unde, la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă

Meteorologii sibieni avertizează că este risc însemnat, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe în munţii Făgăraşului, unde, la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din judeţ, de 2,6 metri, relatează Agerpres.

Riscul însemnat de avalanşă este la altitudinea de peste 1.800 de metri în masivul Făgăraş, cât şi sub această înălţime.

„La peste 1.800 metri, zăpada va continua să se taseze uşor. În partea superioară se va menţine stratul instabil şi cu rezistenţă relativ redusă acumulat în ultima săptămână şi care depăşeşte pe alocuri 30 – 40 centimetri, mai ales pe versanţii nordici. Acest strat este depus peste stratul mai vechi şi în mare parte îngheţat. În apropierea crestelor se întâlnesc cornişe, iar pe văi şi în zonele adăpostite depozite însemnate de zăpadă. Datorită greutăţii zăpezii recent depuse, pe pantele suficient de înclinate, aceasta va putea aluneca în mod spontan peste stratul vechi şi compactat, în special în jurul prânzului, ducând la declanşarea unor avalanşe de dimensiuni medii, riscul declanşării fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe”, au explicat luni meteorologii.

Publicitate electorală

Accesul la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş, se poate face doar cu telecabina, Transfăgărăşanul fiind închis circulaţiei pe porţiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...