G4Media.ro

Serviciul secret din Ucraina anunță că a găsit arme și bani rusești…

Sursa foto: Telegram / Служба безпеки України (Security Service of Ukraine)

Serviciul secret din Ucraina anunță că a găsit arme și bani rusești la proprietățile unui politician pro-rus

Agenții Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au găsit miercuri arme și bani rusești după ce au percheziționat proprietăți din jurul Kievului legate de un fost politician pro-rus, a anunțat instituția, citată de The Guardian.

SBU a precizat că perchezițiile efectuate la locuințele și birourile aparținând lui Evgheni Muraiev, despre care a spus că „se ascunde de justiție în străinătate”, și ale asociaților săi fac parte dintr-o anchetă penală pentru trădare.

Partidul politic al lui Muraiev și un canal de televiziune aflat sub controlul său au fost considerate vehicule pentru interesele Kremlinului în Ucraina înainte de invazia Moscovei, potrivit Reuters. Partidul, Nashi, a fost interzis după ce forțele rusești au pătruns în Ucraina.

El a promovat puncte de vedere care s-au aliniat cu narațiunile rusești despre Ucraina, inclusiv faptul că protestele Maidan din 2014 de la Kiev au fost o lovitură de stat susținută de Occident, iar războiul alimentat de Kremlin în estul Ucrainei – un conflict intern.

Cu câteva săptămâni înainte de atacul pe scară largă al Rusiei asupra Ucrainei din acest an, Ministerul de Externe al Marii Britanii a afirmat că Rusia avea în vedere instalarea lui Muraiev la conducerea unui nou guvern marionetă, afirmație negată atât de acesta, cât și de Moscova.

SBU a declarat că o analiză independentă a declarațiilor publice ale lui Muraiev „atestă prezența în acțiunile sale a unor semne” de trădare.

Acesta a precizat că materialele confiscate în timpul perchezițiilor de miercuri vor fi examinate în continuare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Bine ca nu au gasit dolari si masini de scria. Puie Rusia