G4Media.ro

Serviciul israelian de securitate internă, Shin Bet, a oprit supravegherea purtătorilor de…

Sursa Foto: Pexels

Serviciul israelian de securitate internă, Shin Bet, a oprit supravegherea purtătorilor de coronavirus prin telefoanele mobile

Serviciul israelian de securitate internă, Shin Bet, a oprit urmărirea prin telefoanele mobile a purtătorilor de coronavirus, a declarat marţi o sursă oficială, invocând succesul alternativelor la controversata metodă de limitare a contagierilor, transmite Reuters.

Ocolind parlamentul în martie, când epidemia se extindea, guvernul israelian a aprobat reglementări de urgenţă care autorizau folosirea acestei tehnologii a Shin Bet, utilizată de obicei în scop antiterorist.

Grupuri de apărare a vieţii private au contestat în justiţie această măsură în timp ce deputaţii discutau ratificarea ei.

Potrivit unui oficial israelian, supravegherea prin telefoanele mobile a fost stopată în urma unei reuniuni ministeriale de luni, la care directorul Shin Bet, Nadav Argaman, a argumentat că metoda nu este necesară întrucât epidemia a dat înapoi graţie altor contramăsuri.

‘Aceasta (supravegherea) va fi reluată doar dacă va exista un mare focar, moment în care ar fi necesară o lege de urgenţă în parlament’, a indicat oficialul, care a dorit să-i fie păstrat anonimatul.

Israelul a raportat până în prezent 18.091 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 299 de decese, la o populaţie de 9 milioane de locuitori.

Un puseu limitat de noi infectări l-a determinat luni pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu să încetinească măsurile de redeschidere de şcoli şi magazine.

Sursa Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Daca inteleg bine articolul de mai sus, Israelul este o tara libera. Apa este uscata, cerul este verde, galeti si butoaie de libertate in presa libera.